VIDEO Comparaţie: LG G3 - HTC One - Samsung Galaxy S5. Care este cel mai bun?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
LG G3 e un telefon frumos, cel mai performant şi care setează un nou standard FOTO LG
LG G3 e un telefon frumos, cel mai performant şi care setează un nou standard FOTO LG

LG a lansat aseară cel mai performant telefon de pe piaţă. Cu un ecran 2K, impresionant, dar total nefolositor, LG mizează pe cele mai bune performanţe şi pe un redesign al sistemului de operare. Cum se compară cu celelalte telefoane mari de pe piaţă - HTC One şi Samsung Galaxy S5?

Design

Frumuseţea este în ochiul privitorului, dar LG G3 e un terminal frumos. E finisat foarte bine din imaginile pe care le-am văzut până acum, iar telefonul este la fel de mare ca HTC One, care are şi un ecran mai mic.

HTC excelează la design, iar Samsung este cel mai discret în categoria aceasta. Faţă de plasticul destul de nereuşit de anul trecut, LG a făcut o evoluţie. Şi butoanele de pe spate arată mai unitar, mai normale, iar aspectul aduce aminte de un Nexus 5 finisat cu talent.

LG învinge la categoria design doar pentru că a reuşit să pună în 5,5 inci la fel de “puţin” ca şi HTC One. Vedem doar că cele mai bune telefoane sunt făcute şi din plastic. Samsung e marele perdant, iar Sony cu spatele de sticlă intră într-o categoria aparte de eleganţă.

Ecran

Ecranul lui LG G3 are 5,5 inci şi display-ul IPS are o rezoluţie de 2550 x 1440 de pixeli. Practic, rezoluţia e Quad HD, dar ochiul uman nu poate distinge performanţe atât de bune la un telefon. Densitatea pixelilor e 534 de pixeli pe inch. Practic, e cel mai bun telefon la nivelul ecranului, dar performanţele sale nu pot fi distinse cu adevărat de ochiul uman.

HTC One versus Samsung Galaxy S5

Au ecrane de excepţie. HTC are 5 inci, iar Samsung 5,1 inci, deci sunt mai mici ca dimensiunea. Rezoluţia este Full HD şi densitatea este 441 de pixeli pe inch pentru HTC şi 432 de pixeli pe inch pentru Samsung.

Din testele noastre, la Samsung avem un ecran mai saturat, culori mai vii, în timp ce la HTC ecranul şi tema de culori sunt mai plate. La HTC ecranul are probleme în lumina soarelui. Acelaşi lucru se întâmplă la Sony Xperia Z2.

Per total, la cifre exacte LG G3 e mai bun. Cel mai bun. În viaţa reală, totul e neutralizat în zona aceasta.

Performanţă

LG G3 are un procesor Snapdragon 801 la 2,5 Ghz, dar opţiunea de a alege dintre 2 şi 3 GB de RAM. Spaţiul de stocare este de 16 sau 32 de GB. E la acelaşi nivel cu celelalte două telefoane, putând fi avantajată teoretic de 1 GB de RAM în plus. Momentan nu există aplicaţii care să profite cu adevărat de cei 3 GB de RAM, lucru experimentat la Samsung Galaxy Note 3.

HTC One versus Samsung Galaxy S5

Amândouă au procesoare Snapdragon 801. Samsung l-a tactat mai sus, la 2,5 Ghz, iar HTC la 2,3 Ghz. Diferenţele dintre cele două nu există, practic. Noi le-am comparat şi tot nu am găsit vreun avantaj al unuia în faţa celuilalt. Memoriile RAM sunt de 2 GB.

Cameră foto

LG G3 a venit cu o cameră în care a introdus tehnologii noi, iar acest lucru e bun.

Cea mai interesantă parte din punct de vedere hardware este camera foto. Aceasta are 13MP, dar vine cu tehnologia SOI+ (prezentă şi la LG G2) şi sistemul inovator Laser Auto Focus.

Camera avansată 13MP SOI+ este proiectată să surprindă rapid şi uşor, în timp real, momentele speciale ale vieţii. Acest lucru este posibil prin inovativa caracteristică Laser Auto Focus, prima de acest tip pe categoria de smartphone.

Această tehnologie permite telefonului să surprindă cele mai frumoase momente - chiar şi la lumină redusă - prin măsurarea distanţei dintre cameră şi subiect, folosind un fascicul laser.

HTC One versus Samsung Galaxy S5

La HTC avem o cameră specială de 4 megapixeli şi una frontală de 5 megapixeli. Acum trecem la partea mai puţin plăcută: numărul de megapixeli. În general, acest lucru nu ar trebui să fie un inconvenient, dar dacă dorim să realizăm un decupaj al unei fotografii, rezoluţia imaginii rezultate este prea mică pentru a putea fi folosită.

Galaxy S5 are o cameră de 16 megapixeli. Nu captează la fel de multă lumină precum cei de pe HTC One. Problema e noaptea sau în spaţiile cu mai puţină lumină. Samsung reglează din software această lipsă, dar nu e ca reglarea din hardware şi asta se vede. Cel mai bun exemplu este Lumia 1020, are un senzor de 1/1,5 inci, dar noaptea S5 se va descurca decent.

Software

Voi simplifica eu, pentru că mai multe vedeţi în video. Samsung are zeci de funcţii care şad nefolosite. Sistemul lor de operare e mai frumos decât în anii anteriori.

HTC Sense e superb.  Pe lângă un aspect nou al ecranului Blinkfeed (şi câteva îmbunătăţiri; acum, acesta poate afişa informaţiile de la gadgeturile de monitorizare a activităţii Fitbit. De asemenea, acum se pot creea feed-uri personalizate în funcţie de subiectele preferate şi pot primi sugestii de la Forsquare), Sense 6 vine şi cu o serie de gesturi speciale. dacă ridicăm telefonul în modul portret şi batem de două ori în ecran, telefonul se trezeşte; dacă facem un swipe spre stânga, ne apare panoul de widgeturi şi dacă facem swipe spre dreapta, intrăm în BlinkFeed.

Dacă ridicăm telefonul pe orizontală şi apăsăm butoanele de volum, accesăm camera. Unele persoane ar putea considera aceste gesturi utile, însă eu nu prea am fost impresionat. Partea cea mai importantă este că Sense 6 va veni şi pe modelul HTC One de anul trecut.

LG? Ei bine LG avea una dintre cele mai proaste şi complicate interfeţe. Era inspirată de Samsung şi nu era frumoasă deloc. Acum tonurile de culoare sunt mult mai uşoare, influenţa producătorului pare mai mică şi e un Android simplu, KitKat. Grafica este plată. LG a introdus o tastatură inteligentă care învaţă pe parcursul scrierii, notificări inteligente care vă oferă sugestii în funcţie de căutările online şi de locul unde vă aflaţi (un fel de Google Now) şi Knock Code, un feature de securitate văzut şi pe alte terminale.

Concluzii

LG a scos telefonul pe care ni-l doream ca să ne satisfacem nevoia de nou. Sud-coreenii au înţeles că nu e vreme de aşteptat şi că oamenilor trebuie să le fie dat ce e mai bun. Cam ăsta e apogeul telefoanelor de anul acesta, în ecosistemul Android cel puţin.

HTC e cel mai discret, deşi cel mai frumos.

LG e cel mai performant.

Samsung? Samsung va fi cel mai vândut şi are autonomia bateriei cea mai mare, cel puţin teoretic. 

Nu uitaţi de Sony Xperia Z2, Oppo FInd 7, OnePlus One şi iPhone 6. Urmează timpuri interesante, dar ştacheta a fost ridicată foarte sus. 

[<a href="//storify.com/razvanbaltaretu/mai-multe-informa-ii-despre-lg-g3" target="_blank">View the story "Mai multe informaţii despre LG G3" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite