Victimă a propriului succes, Samsung mai vrea să lanseze un Galaxy S4

Victimă a propriului succes, Samsung mai vrea să lanseze un Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 s-a lansat acum câteva luni şi în România FOTO Adevărul/Răzvan Băltăreţu

Samsung va lansa în perioada următoare pe piaţa un telefon experimental, care va fi un Samsugn Galaxy S4 dotat cu o nouă generaţie a conectivităţii 4G, numită LTE Advanced. Sistemul nu este disponibil decât decât într-o singură reţea din lume, iar un operator din Coreea de Sud vrea să îl lanseze în septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

J.K. Shin, directorul Samsung, a declarat pentru Reuters că telefonul va apărea pe piaţă luna aceasta, ca o demonstraţie a acestui sistem, care poate oferi viteze duble. De asemenea, Shin a spus că a mai avut discuţii şi cu alţi operatori care ar putea lua telefonul, dar nu i-a numit.

Demonstraţia că Samsung  vrea piaţa de business

"Vom fi primii care vor lansa un telefon cu versiunea avansată de 4G", a spus Shin. Nu este prima oară când Samsung încearcă să se plaseze în fruntea trenului conectivităţii. Anul acesta Samsung s-a lăudat că a testat pentru prima oară sistemul 5G, deşi acest lucru s-a dovedit mai mult o mişcare publicitară, dat fiind că reţele 5G sunt testate de mai multe firme.

Tehnologia 4G avansat oferă transmisiuni de două ori mai rapide, iar telefoanele vor fi dotate cu procesoare Qualcomm, pentru acest lucru. Samsung spune că un download al unui film care ia 3 minute pe o reţea 4G normală va dura acum un minut.

Lansarea unui terminal cu 4G avansat reprezintă doar o altă mişcare a Samsung de a se lupta şi pe piaţa business, unde are concurenţă serioasă de la Ericsson, Huawei sau Nokia Siemens. Momentan, piaţa nu este în totalitate dezvoltată, multe ţări având de trecut de la 3G la 4G. Însă, acolo unde reţelele nu au fost foarte avansate, investiţiile pot aduce direct 4G sau 4G avansat.

Astfel, Samsung doreşte să intre pe piaţa din China pentru a vinde echipamente de reţea. Cei trei mai operatori din ţara asiatică doresc să investească peste 56 de miliarde de dolari în îmbunătăţirea reţelei. Cu toate acestea, Samsung trebuie să se lupte cu producătorii locali, Huawei şi ZTE.

Probleme pentru Samsung?

Acţiunile Samsung au scăzut foarte mult în ultima perioadă, pe fondul previziunilor mult prea optimiste ale analiştilor în privinţa vânzărilor terminalului de top al companiei, Samsung Galaxy S4.

Estimările privind vânzările Samsung Galaxy S4 au fost tăiate cu 30%, motiv de îngrijorare pentru investitorii companiei. Samsung a pierdut 20 de miliarde de dolari ca valoare la bursă în ultimele săptămâni din cauza scăderii acţiunilor.

"Cred că mulţi analişti, inclusiv eu, credeam că Samsung se va întrece pe sine, pentru că e Samsung", a declarat pentru Reuters Byun Hanjoon, analist în Coreea de Sud.

Samsung Galaxy S4 a avut un start puternic în apirlie, depăşind predecesorul său, S III. După ce au vândut 10 milioane de exemplare, ritmul a scăzut, iar acum analiştii se aşteaptă la 7 milioane de exemplare vândute pe lună. De asemenea, Bank of America Merrill Lynch a scăzut aşteptările sale la 65 de milioane de unităţi pe an.

Situaţia este de fapt una în care Samsung a fost victima propriului succes anterior. Toată lumea, inclusiv analiştii, se aştepta ca firma sud-coreeană să vândă extraordinar de multe exemplare de Galaxy S4. Din păcate pentru Samsung, vânzările, deşi foarte bune, nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor.

Citeşte mai multe despre Samsung Galaxy S4

 
Samsung Galaxy S4 a fost cumpărat de 4 milioane de oameni în primele 4 zile, conform declaraţiilor unui oficial Samsung. Este o cotă mai mică decât cea reuşită de iPhone 5, dar impresionantă şi aşa.
 
 
Samsung Galaxy S4 este telefonul Samsung cu cele mai bune vânzări la debut. Apple vede asta şi a venit cu o idee: îţi dă un iPhone nou, dacă îi aduci unul vechi. Desigur, dai şi nişte bani.
 
 
Samsung Galaxy S4 a primit un certificat prin care i se recunoaşte titlul de telefonul cu cel mai bun ecran de pe piaţă. În ciuda acestui fapt, cât de bun este acesta în comparaţie cu HTC One.
 
 
Capitalizarea Samsung Electronics a scăzut cu 12 miliarde de dolari vineri, după un un declin de 6,2% pe bursă, ca urmare a retrogradărilor suferite din partea mai multor case de brokeraj, în urma reducerii vânzărilor pentru nava-amiral Galaxy S4.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările