Vânzările de smartphone-uri, în cădere liberă: februarie a înregistrat cea mai mare scădere din istorie

Vânzările de smartphone-uri, în cădere liberă: februarie a înregistrat cea mai mare scădere din istorie

Industria telefoanelor mobile este puternic afectată de pandemia cauzată de noul coronavirus, conform cifrelor de vânzări din luna trecută.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doar 61,8 milioane de dispozitive au fost vândute în februarie 2020, o scădere de 38% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceasta este cel mai mare declin din istoria pieţei de smartphone-uri.

Epidemia de coronavirus a afectat într-un mod major producătorii de smartphone-uri, atât la nivelul producţiei, cât şi al vânzărilor.

”Cererea de dispozitive a coborât drastic în Asia luna trecută, din cauza epidemiei COVID-19, iar aceasta a afectat ulterior întreaga lume” spune Linda Sui, director de analiză strategică, citată de techradar. ”Unele fabrici asiatice nu au putut fabrica smartphone-uri, iar mulţi consumatori nu au putut sau nu au vrut să viziteze magazinele fizice pentru a cumpăra noi device-uri”, adaugă ea.

Deşi situaţia începe să revină la normal în China şi alte părţi ale Asiei, acolo unde fabricile vor putea lucra din nou la capacitatea lor maximă, răspândirea virusului în Europa şi America de Nord a dus la apariţia stării de urgenţă în aproape toate ţările din aceste regiuni şi închiderea mai multor afaceri. Astfel, este de aşteptat ca trendul vânzărilor slabe să continue pentru cel puţin alte câteva luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: