Uniunea Europeană cere din nou introducerea încărcătoarelor universale: ce se va întâmpla cu Apple?

Uniunea Europeană cere din nou introducerea încărcătoarelor universale: ce se va întâmpla cu Apple?

Micro USB-ul este standardul european, dar Apple nu vrea să înţeleagă acest lucru

Uniunea Europeană doreşte să forţeze toţi producătorii de telefoane mobile să ofere acelaşi tip de încărcător. Deşi decizia nu este una care afectează creatorii de telefoane cu Android sau Windows Phone, iPhone-ul este ultima redută în calea generalizării încărcătorului universal.

Comitetul de piaţă internă şi protecţia consumatorului din cadrul Parlamentului European a hotărât că toţi producătorii ar trebui să se pună de acord pentru crearea unui încărcător universal pentru a reduce costurile şi risipa pentru utilizatori. Comitetul a depus această cerere într-un amendament din draftul legii pentru echipamentul radio.

"Cerem statelor membre şi producătorilor să introducă într-un final un încărcător universal pentru a pune capăt haosului cablurilor pentru telefoane mobile  şi pentru tablete", a declarat raportorul Barbara Weiler din Danemarca.

Iniţiativa legislativă a comisiei a fost votată unanim cu 35 de voturi pentru. Comitetul va deschide în perioada următoare negocieri informare cu Consiliul European pentru un prim acord.

Micro-USB-ul este universal de trei ani

Standardizarea europeană a început acum câţiva ani, iar două comitete au decis atunci că cel mai bun standard este cel micro USB. În acel moment, Apple a fost de acord cu modificarea încărcătoarelor şi transformarea lor în micro USB. Cu toate acestea, după trei ani, lucrurile s-au schimbat foarte puţin. 

Ce soluţie are Apple pentru a evita această problemă? NIşte adaptoare din mufă lightning în micro USB, care costă 20 de dolari suplimentari pentru clienţii care au încărcătoare tradiţionale şi nu vor să le schimbe. De asemenea, HP oferea tablete cu mufe proprii, dar oferea şi adaptoare în pachet. 

Ce se va întâmpla de acum încolo? Apple ar trebui să se supună regulilor noi, odată ce ele vor fi introduse. Cabluri neoficiale ar putea apărea, iar noul sistem de operare iOS 7 oferă alerte atunci când identifică un cablu necunoscut. 

Corectură ulterioară: Apple oferă adaptoare către micro USB în cutiile din Europa. Americanii vor avea probleme dacă se va cere expres modificarea mufei şi nu oferirea de asemenea alternative.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările