Un paria printre biţi: cum a fost la prezentarea naţională a lui Samsung Galaxy S6 şi S6 Edge

Un paria printre biţi: cum a fost la prezentarea naţională a lui Samsung Galaxy S6 şi S6 Edge

Samsung Galaxy S6 şi S6 Edge au fost lansate în România FOTO Răzvan Băltăreţu

După ce au fost lansate în Barcelona, la 1 martie, Samsung Galaxy S6 şi Samsung Galaxy S6 edge au fost aduse, oficial, în România. Evenimentul a avut loc marţi seară, iar Adevărul a fost acolo pentru a vă descrie atmosfera.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un telefon sofisticat, o lansare pe măsură

Samsung Galaxy S6 este prezentat într-o lumină albastră, obscură, pe fundalul unei muzici ambientale plăcute.
Lansarea Samsung Galaxy S6 şi Samsung Galaxy S6 Edge este primul eveniment de tipul acesta la care particip, şi m-a luat pe nepregătite, mă simt ca o paria. În jurul meu sunt oameni de la 20 de ani în sus, îmbrăcaţi elegant, ceea ce îmi dă impresia că sunt într-un mediu select. Bărbaţi în cămăşi albe servesc invitaţii cu aperitive până la începrea conferinţei propriu-zise.

Sala este plină, dar aerisită, iar oamenii aşteaptă cu nerăbdare prezentarea. În ciuda ţinutelor pretenţioase, atmosfera este una relaxată.

Samsung Galaxy S6 – un stil de viaţă

Cristian Oneţiu, life coach, autor şi antreprenor, după cum este descris de reprezentanţii Samsung, deschide evenimentul şi ne face cunoştinţă cu produsul. Galaxy S6 este combinaţia perfectă între metal şi sticlă, fericitul deţinător al celui mai performant procesor de pe piaţă la momentul actual, Exynos Octacore 64-bit, pe tehnologie de 14 nm, platformă de 64 de biţi, alături de care a integrat 3 GB de memorie RAM.

În imagini, Galaxy S6 nu mi se pare cu nimic special faţă de celelalte smartphone-uri marca Samsung. Design-ul pare acelaşi ca la Galaxy S5, cel puţin din faţă. Inovaţia o aduce Galaxy S6 Edge, cu ecranul curbat pe ambele laturi.

Pe scenă intră Colin Wright, blogger şi speaker TEDx, care începe să ne povestească despre călătoriile lui prin lume, iar mie îmi vine să-mi bag unghia în gât. Pe alocuri, ne mai spune cum tehnologia, de asemenea, are un rol important în stilul de viaţă pe care l-a adoptat. Totuşi, nimic despre Galaxy S6.

La sfârşitul discursului, Cristian Oneţiu revine pentru a-l introduce în scenă pe Alexandru Munteanu, head of Telecom Division, Samsung Electronics România.

„Ne bucurăm să aducem pe piaţa locală cele mai aşteptate smartphone-uri Samsung, Galaxy S6 şi S6 Edge. Smartphone-urile inovează portofoliul Samsung nu numai datorită construcţiei unibody şi al primului ecran curbat pe ambele părţi, ci şi datorită performanţei superioare pe care o oferă”, spune Alexandru Munteanu. Toate ca toate, dar eu vreau să văd telefonul şi în realitate, nu numai în poze.

Citiţi un review cu telefoanele pe playtech.ro

Lansarea Samsung Galaxy S6, o poveste cu final fericit

În cele din urmă, Oneţiu ne spune ”mulţumesc” şi ”la revedere”. Momentul a sosit, la fel şi telefoanele. Mai multe smartphone-uri Samsung Galaxy S6 şi Samsung Galaxy S6 Edge sunt aşezate pe câteva standuri de prezentare, pe suporturi ce se dovedesc a fi, de fapt, încărcătoare wireless. Mă îndrept spre ele, dar iniţial ezit.

Vreau să-l văd, să-l ating, să-l intorc de pe o parte pe alta, dar mi-e frică. Dacă apăs prea tare? Dacă îl scap? Îmi fac curaj şi, până la urmă, îl iau în mână. E subţire, e fin şi e uşor, dar nu sunt deloc dezamăgită.

Reacţionează rapid şi meniul e simplu. Ecranul are 5.1 inci şi rezoluţie Quad HD, mai mare decât cea a televizorului pe care îl am în sufragerie. Camera foto pentru selfie-uri are 5 megapixeli şi cineva mi-a spus că asta înseamnă nu mai apar pixelată în pozele de pe Facebook, şi cred că e de bine. Camera foto principală are 16 megapixeli, numai buni pentru a surprinde germenii de grâu din salata pe care ai mâncat-o la prânz.

Una peste alta, prezentarea fizică şi-a meritat aşteptarea. Seara s-a încheiat într-o notă satisfăcătoare, iar Samsung Galaxy S6 şi Samsung Galaxy S6 Edge şi-au făcut apariţia şi în România, pentru presă şi bloggeri. În magazine telefonul va ajunge abia în aprilie, iar preţurile vor dezamăgi pe cei care ar dori un chilipir. Telefoanele pot fi precomandate deja la QuickMobile, Domo sau la operatori.

Autor: Cezara Palade

Fotografii: Răzvan Băltăreţu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările