Uber s-a folosit de Apple pentru a avea acces lărgit la terminalele iPhone

Uber s-a folosit de Apple pentru a avea acces lărgit la terminalele iPhone

Foto: Business Insider

Uber este una dintre cele mai controversate companii din secolul 21. După vâlva creată pe piaţa de transport, din diferite ţări, compania americană de ride-sharing pare că se bagă şi în iPhone-urile oamenilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aplicaţia de iOS a Uber are o portiţă către terminalele iPhone ale utilizatorilor, prin care poate înregistra ecranele acestora sau poate accesa datele personale fără ca ei să ştie de acest lucru. Existenţa acestei funcţii a aplicaţiei nu este menţionată în termenii şi serviciile ei, şi este ciudat faptul că Apple are mereu grijă să nu dea atât de mult acces niciunei aplicaţii prezentă în AppStore.

Chiar dacă nu există dovezi cum că Uber s-ar folosi de această portiţă de acces, existenţa ei trezeşte suspiciuni, mai ales în condiţiile în care compania este implicată în mai multe procese în diverse ţări şi s-a despărţit recent de CEO-ul şi fondatorul acesteia, Travis Kalanick.

În plus, în trecut, Uber s-a mai folosit de capacitatea Apple de a urmări dispozitivele sale, chiar şi după ce acestea erau şterese, iar Kalanick a fost chemat la sediul Apple. Acolo, el a vorbit cu Tim Cook despre această problemă, iar CEO-ul Apple chiar a ameninţat compania de ride-sharing cu excluderea din AppStore, notează Business Insider.

citeste totul despre: