Nu am găsit soluţia, în schimb am dat peste un material video, postat pe 24 august, în care erau explicate toate setările din Opţiunile Dezvoltator, cunoscut şi ca Developer Options.

Clipul e în engleză şi nu are subtitrare pentru limba română, dar dacă vrei să înveţi tehnologie, în acest moment, e nevoie de limba engleză.

Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu meniul Opţiunile Dezvoltator acesta este dedicat, aşa cum îi spune şi numele, dezvoltatorilor de aplicaţii pentru a testa compatibilitatea, funcţionalitatea şi alte caracteristici ale aplicaţiilor, pe care le creează pentru sistemul de operare Android. 

Şi atunci de ce e contează pentru utilizatorul obişnuit? Pentru că îţi oferă totodată posibilitatea să-ţi optimizezi smartphone-ul, să-l faci să funcţioneze mai bine.

Cum se activează Developer Options /  Opţiunile Dezvoltator?

Mergi în Settings / Setări şi în bara de căutare scrii Build number / Număr versiune în funcţie de limba în care foloseşti telefonul.

Dai click (apeşi) pe Build number / Număr versiune de atâtea ori până îţi apare că se activează Developer Mode / Modul Dezvoltator. Îţi va spune că mai ai 4-3-x paşi până se activează, apoi îţi cere să bagi parola telefonului ca să verifice dacă ai drepturi pe smartphone.

Dacă vrei să cauţi manual Build number / Număr versiune în setări urmăreşti About Phone / Despre Telefon sau Software information / Informaţii despre Software. Este explicat şi în clipul video, la început, cum se activează Modul Dezvoltator. 

O observaţie importantă este că Modul Dezvoltator nu e standard pe orice smartphone şi producătorii pot să adauge sau să scoată opţiuni. Prin urmare când spun toate Opţiunile Dezvoltator mă refer la toate cele oferite implicit de Google, pe un smartphone Pixel.