Tenda 4G185 este un router portabil wireless 4G pentru cei care sunt mereu pe fugă [TECH REVIEW]

Tenda 4G185 este un router portabil wireless 4G pentru cei care sunt mereu pe fugă [TECH REVIEW]

Router wireless portabil Tenda 4G185 FOTO Adrian Pogîngeanu

Tenda 4G185 e un router portabil, în care introduci o cartelă SIM de la un operator de telefonie mobilă şi el transformă semnalul 2G / 3G / 4G LTE în internet wireless, pe care-l poţi accesa de pe computer, smartphone sau tabletă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Frecvenţele şi benzile (B) mobile acoperite sunt : FDD-LTE B1/B3/B7/B8/B28, TDD-LTE B40/B41, WCDMA B1/B8, GSM B3/B8. Routerul dispune de două antene care emit în frecvenţă de 2.4 Ghz, standard 802.11 b/g/n. Protocoalele de securitate (criptarea) pe wi-fi sunt de tip WPA-PSK / WPA2-PSK, WPA/WPA2, WEP. Viteza maximă pe care o poate oferi routerul Tenda 4G185 e de 150Mbps.  

Dispozitivul are 85 de grame (încape în palmă), cu tot cu bateria de 2100 mAh, despre care Tenda afirmă că oferă o autonomie de 6 ore, cu 10 dispozitive conectate. Are de asemenea un slot pentru card Micro SD  (maximum 32 GB).

Informaţii despre semnal, starea dispozitivului, baterie, dispozitive conectate etc se citesc uşor pe ecranul color OLED, de 1.44 inci şi rezoluţie 128X64.

Routerul Tenda 4G185  are trei butoane: pornit/oprit, WPS pe carcasă şi reset în interior, îl vezi după ce dai capacul din spate jos.
 
 
Are, de asemenea, port mini-usb pentru încărcare şi conectarea la computer.
 
După ce introduci cartela SIM, poţi să te conectezi direct la router, datele apar în interiorul capacului spate.

 
E recomandat să-l conectezi la computer, scrii în browser IP 192.168.0.1, te loghezi cu User parolă: admin/admin şi pentru siguranţă schimbi aceste date, în plus poţi schimba şi numele reţelei / parola. Poţi de asemenea să instalezi aplicaţia Tenda, scanând QR-code-ul de pe spatele cutiei, dreapta jos, compatibilă cu Android şi iOS. Aplicaţia de Android nu se descarcă din Google Play, ci direct de la Tenda.
 
 
Am folosit o cartelă cu internet 4G pentru test, întâi mi-a cerut să dezactivez codul PIN. Apoi am repornit dispozitivul şi s-a conectat din prima la internet. 
 
Am conectat la router un smartphone şi o tabletă. Rezultatele obţinute prin aplicaţia de Android Speedtest sunt:
 
  • Smartphone download 33.2 Mbps upload 40.3 Mbps
  • Tabletă download 23.1 Mbps upload 11.1 Mbps
Pachetul conţine routerul Tenda, bateria, cablu de încărcare, manual/ instrucţiuni.
 
 
Tenda 4G185 e perfect pentru birou sau acasă, când îţi pică netul prin cablu şi tu ai ceva urgent de făcut sau când pleci la drum şi tableta  / laptopul n-au decât conectare prin reţea wireless.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: