Tehnologia germană care ar putea ajuta Huawei P9 să producă cele mai bune poze

Tehnologia germană care ar putea ajuta Huawei P9 să producă cele mai bune poze

Huawei P9 va avea două camere, iar lentilele sunt de la Leica.

Huawei P9 va fi lansat în următoarea săptămână, iar marea veste s-ar putea să fie că foloseşte lentile Leica, încă cel mai renumit producător de camere foto şi obiective.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă ai avut vreodată contact cu domeniul fotografiei, ştii că Leica este tot ceea ce poate avea mai bun. De la lentile la camere foto, acestea sunt cele mai populare printre oamenii cu pretenţii şi printre fotografii renumiţi. Anul acesta, Leica şi Huawei au anunţat un parteneriat, iar acum vedem prima poza care anunţă o materializare a colaborării, după cum informează Playtech.

După cum se vede în poza de mai sus, pe zona dedicată camerelor foto de pe Huawei P9 e scris: Summarit H 1:2.2/27 ASPH. Summarit desemnează categoria în care se încadrează un obiectiv Leica, în funcţie de diafragma lui maximă (cele mai luminoase sunt Nocticron). Designul lentilelor este aspherical (acel ASPH), iar diafragma maximă este f/2.2 cu un unghi de cuprindere de 27mm (Galaxy S7, spre exemplu, are 26mm).

Se prea poate ca una dintre lentile să fie polarizată, astfel încât pozele în lumina directă a Soarelui să fie mai bună, ca şi cum le-ai trece printr-un filtru HDR. Rămâne de văzut dacă se confirmă. Altfel, despre telefon se mai speculează că va avea un ecran de 5,2 inci cu rezoluţie full HD, procesor Kirin 950 produs de Huawei şi 3GB de memorie RAM. Dotările nu-l dau un high-end peste Galaxy S7, dar este de aşteptat şi ca preţul să fie mai mic. 

 

În ceea ce priveşte megapixelii camerei, aceasta va avea 12, iar punctul negru sub bliţul LED este destiant autofocalizării cu laser. Deocamdată, Galaxy S7 oferă cea mai bună performanţă fotografică în zona Android, dar Huawei s-a remarcat în urmă cu un an prin sistemul de stabilizare foarte bun de pe Mate S şi P8. 

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările