Succesul românesc al Clever Taxi: mytaxi cumpără aplicaţia şi vine în România

Clever Taxi, cumpărată de germani: ce schimbări urmează 

Clever Taxi, cea mai populară aplicaţie pentru comandă taxi, a fost cumpărată de compania care dezvoltă cea mai mare aplicaţie de acest tip.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sectorul e-hailing din Europa creşte şi odată cu el şi România prin aplicaţia Clever Taxi. Aceasta a fost cumpărată integral de mytaxi, iar ţara noastra devine a 11-a din portofoliul germanilor. mytaxi a fost lansată în iunie 2009 de Niclaus Mewes (CEO) şi Sven Külper (CMO), e dezvoltată de compania Intelligent Apps GmbH şi aparţine de grupul german Daimler Mobility Services GmbH, care controlează integral din 2014.

mytaxi creşte la 120.000 de şoferi înregistraţi şi peste şapte milioane de clienţi, după această achiziţie, iar Clever Taxi avea 17.000 de şoferi în România, în 20 de oraşe, şi circa 600.000 de utilizatori. Din 2010 până în prezent, Clever Taxi a onorat mai mult de 50 de milioane de curse pe teritoriul României, devenind cea mai mare aplicaţie de e-hailing din ţară.

Platforma Clever Taxi va continua să funcţioneze şi Mihai Rotaru, cofondator Clever Taxi, a declarat la „Adevărul“ Live că urmează dezvoltarea echipei pentru proiecte viitoare sub comanda mytaxi. Mai multe detalii despre viitorul Clever Taxi sunt în interviul realizat cu Mihai Rotaru.

Anterior tranzacţiei, acţionarii Clever Tech erau Bestjobs Recrutare – 34,11%, Alexandru Dumitru – 29,89%, Mihai Cosmin Rotaru – 29,89% şi Andrei Pitiş – 6,11%. Suma achiziţiei, deşi necomunicată, este de opt cifre, deci undeva între 10 şi 99 de milioane de euro.

Rotaru a afirmat că aplicaţia este o dovadă în plus că sistemul de taximetrie poate funcţiona, cât timp asigură un sistem controlat. Şoferii sunt verificaţi de companie, există sistem de rating (cu o medie de 4,7 puncte din cinci posibile) şi odată excluşi din aplicaţie, nu mai sunt primiţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările