STUDIU Cât de mulţi oameni îşi pierd telefoanele în vacanţă

STUDIU Cât de mulţi oameni îşi pierd telefoanele în vacanţă

FOTO via Shutterstock

Suntem în plin sezon estival, ceea ce înseamnă că milioane de oameni se pregătesc pentru o călătorie în străinătate. În vacanţă, mulţi dintre noi ne dorim să imortalizăm experienţele pe care le trăim şi locurile frumoase pe care le vizităm.

Ştiri pe aceeaşi temă

De fapt, potrivit unui studiu Kaspersky Lab, unul din cinci (18%) utilizatori spune că fotografiile şi videoclipurile realizate în călătorii sunt cele mai importante fişiere de pe dispozitivele sale. Cu toate acestea, în cercetările suplimentare efectuate de companie, 28% au spus că, dacă şi-ar pierde dispozitivul sau ar fi furat, nu ar avea nicio modalitate de a recupera fotografiile din vacanţe.

Potrivit statisticilor Kaspersky Lab*, funcţia Anti-Theft disponibilă pentru soluţia Kaspersky Internet Security pentru Android este folosită de aproximativ 1,5 ori pe minut şi, în medie, 23.000 de dispozitive Android sunt raportate ca fiind pierdute sau furate în fiecare lună. 

Un alt studiu desfăşurat de Kaspersky a arătat că, în medie, 4% dintre oamenii din întreaga lume au pierdut un dispozitiv sau le-a fost furat unul. În cazul a mai mult de jumătate dintre utilizatori (57%) dispozitivul în cauză era unul Android, în 29% dintre cazuri a fost vorba de un laptop şi în 21% dintre cazuri un Apple iPhone. În medie, înlocuirea unui dispozitiv pierdut sau furat va costa 485 de dolari.

Utilizatorii moderni au la dispoziţie instrumente simple şi eficiente anti-furt, care pot să activeze alarma dispozitivului în cazul în care se pierde, pot să blocheze şi să localizeze dispozitivul de la distanţă sau chiar să facă o fotografie vinovatului, dacă dispozitivul a fost furat.

Cu toate acestea, în ciuda riscurilor bine-cunoscute şi a disponibilităţii acestor opţiuni de securitate, studiul arată că doar 22% dintre utilizatori folosesc în prezent o funcţie anti-furt pentru a-şi proteja dispozitivele.

 

citeste totul despre: