Soluţia ingenioasă prin care bănci din Europa vor securiza conturile clienţilor

Soluţia ingenioasă prin care bănci din Europa vor securiza conturile clienţilor

Modul în care tastezi îţi poate îmbunătăţi securitatea. FOTO Vlad Andriescu/Adevărul

Parola nu mai este cea mai sigură metodă de a-ţi proteja datele, dacă a fost vreodată, iar băncile din Europa de Nord au o soluţie interesantă. În loc să se bazeze doar pe parolă, se bazează şi pe modul în care o tastezi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până când vom ajunge să ne securizăm eficient informaţiile prin cititoare de amprente şi sisteme de recunoaştere vocală, bănci din Europa vor să se bazeze pe modul în care tastăm. Deocamdată, implementează această funcţionalitate în aplicaţiile de Internet banking şi se bazează pe tiparul specific al fiecărui utilizator. Foloseşte coordonate precum cât de repede scrii şi cât de mult întârzii pe fiecare tastă atunci când introduci codul PIN, scrie Playtech.

„Noi monitorizăm acele lucruri mărunte. Cât durează să ajungi de la o tastă la alta, ce zonă a tastei apeşi, când şi unde faci pauză“, a spus Neil Costigan, fondator Behaviosec, o companie din Suedia specializată în securizarea datelor. Băncile din Peninsula Scandinavă au apelat deja la tehnologia companiei, iar testele au mers atât de bine, încât până la finalul băncile din Suedia, Norvegia şi Danemarca vor introduce această metodă de certificare a identităţii utilizatorului.

Află mai multe despre această soluţie pe Playtech

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: