GRAFIC S-a terminat: smartphone-urile vând mai bine decât telefoanele clasice. Era "dumbphone-ului" apune

GRAFIC S-a terminat: smartphone-urile vând mai bine decât telefoanele clasice. Era

Smartphone-ul devine telefonul dominant

Firma de analiză Gartner a publicat ultimul raport privind piaţa de telefoane, iar trimestrul doi din 2013 reprezintă un moment istoric: telefoanele inteligente au depăşit dumbphone-urile la vânzări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Gartner, creşterea vânzărilor telefoanelor mobile în Q2 a fost de 46,5%, la 225 de milioane de unităţi livrtate, în timp ce vânzările feature phone-urilor au scăzut cu 21%, la 210 milioane. Smartphone-urile au fost alimentate de piaţa Asia Pacific, America Latina şi de Europa de Est, care au avut creşteri de 74,1%, 55,7%, respectiv 31,6%. Cifrele Gartner confirmă cele prezenetate şi de alte firme de analiză: Android se apropie de 80% cotă de piaţă.

Samsung domină în continuare, ajungând la 31,7%, iar Apple are 14,2%. LG deţine 5,1%, iar Lenovo şi ZTE 4,7%, respectiv 4,3%. Alţi producători împart 40% din piaţă. Faţă de anul trecut, Apple este într-o scădere normală, iar restul producătorilor sunt pe creştere.

Un amănunt interesant, care vine în completarea strategiei viitoare a Apple, preţul mediu de vânzare al dispozitivelor sale mobile a scăzut la cel mai mic nivel de când au lansat iPhone-ul în 2007. Vânzările de iPhone 4 au fost foarte bune, datorită preţului foarte bun oferit de operatorii mobili şi astfel preţul mediu a scăzut. Un nou terminal care să vină la un preţ mai bun, ar păstra această linie. Dar, spune Gartner, demonstrează şi faptul că Apple are nevoie de un nou model de top care să entuziasmeze.

Gartner confirmă şi trecerea Windows Phone peste BlackBerry, cu 3,3%, faţă de 2,7%.

Un grafic explicativ puteţi vedea mai jos. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările