Site-ul CIA a fost atacat şi închis de hackerii de la Anonymous

Site-ul CIA a fost atacat şi închis de hackerii de la Anonymous

Anonymous a pus tunurile pe autorităţi

Hackerii de la Anonymous au anunţat pe  Twitter că au închis site-ul Central Intelligence Agency (CIA), care a devenit inaccesibil vineri după-amiază.

Ştiri pe aceeaşi temă

"CIA Tango down", a anunţat un membru al grupului Anonymous pe contul Twitter @YourAnonNews, utilizat frecvent de activiştii hackeri. "Tango Down", în jargonul forţelor speciale, înseamnă că un inamic a fost doborât. Nicio explicaţie suplimentară nu a fost furnizată de Anonymous.

Vineri după-amiaza conectarea la site-ul cia.gov era imposibilă. După mai bine de două ore de la o primă încercare, un jurnalist AFP a fost direcţionat pe o pagină anunţând că site-ul este inaccesibil.

"Studiem aceste informaţii", a declarat o purtătoare de cuvânt a CIA, întrebată în acest sens.

Membri ai grupului Anonymous au anunţat tot vineri că au blocat site-ul camimex.org.mex, aparţinând Camerei Minelor din Mexic. Acest site nu putea fi accesat vineri.

Luna trecută, hackeri Anonymous au dezactivat temporar site-urile Departamentului american al Justiţiei şi poliţiei federale (FBI), ca represalii faţă de închiderea site-ului de partajare online MegaUpload, acuzat de piraterie "masivă".

Grupul de ahackeri Anonymous nu a furnizat nicio explicaţie asupra atacului vizând CIA.

În iunie, un grup apropiat Anonymous, Lulz Security, a blocat, deja, temporar, site-ul CIA, aminteşte Mediafax.

Majoritatea acţiunilor Anonymous sunt atacuri de tip denial-of-service (DoS, "negarea serviciului"), care constau în blocarea site-urilor prin accesări simultane.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările