Schimbarea numerelor de telefon din România, în consultare publică. Cum s-ar putea întâmpla asta şi de ce

Schimbarea numerelor de telefon din România, în consultare publică. Cum s-ar putea întâmpla asta şi de ce

Telefonia în România s-ar putea schimba în viitor.

ANCOM a lansat o consultare publică privind numerotaţia din România şi cum s-ar putea schimba în viitor, în raport cu alte tendinţe din Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat, azi, 8 octombrie, o consultare publică cu privire la modalităţile de utilizare a resurselor de numerotaţie în viitor. În acest caz este luată în calcul evoluţia tehnologiilor din domeniu şi necesitatea care va apărea în viitor pentru această soluţie.

În prezent este în curs de revizuire Recomandarea Comitetului European pentru Reglementări în Telecomunicaţii (ECTRA) (98)04, şi anume „Linii directoare pentru schimbări fundamentale în Planurile naţionale de numerotaţie şi de formare a numerelor“, informează Playtech. Documentul propune autorităţilor naţionale ca efectuarea unor schimbări majore ale Planului Naţional de Numerotaţie (PNN) să aibă în vedere câteva principii importante.

Pentru început, trebuie luată în calcul eliminarea caracterului geografic al numerotaţiei sau să se reducă numărul de arii geografice. Apoi, numerotaţia care are cifra 1 drept cifră primă să fie destinată furnizării serviciului de urgenţă, serviciilor disponibile la nivel european şi serviciilor de informaţii privind abonaţii. Mai mult, cel puţin o valoare a primei cifre din NSN (numărul semnificativ naţional) să fie păstrată liberă. A doua şi ultima propunere au fost deja implementate, iar prima reprezintă unul dintre punctele principale ale prezentei consultări publice.

Documentul ANCOM este disponibil pe site-ul Playtech

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările