Samsung lansează primul său procesor mobil cu integrare 5G, Exynos 980

Samsung lansează primul său procesor mobil cu integrare 5G, Exynos 980

FOTO via Samsung

Compania sud-coreeană a anunţat astăzi cel mai recent procesor mobil, Exynos 980, care combină cel mai înalt nivel de performanţă al conectivităţii cu un modem integrat 5G şi performanţe de procesare inteligentă într-un singur cip.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bazat pe tehnologia avansată de procesare FinFET de 8 nanometri (nm), Exynos 980 este primul procesor de inteligenţă artificială (AI) produs de Samsung cu un modem 5G integrat. Exynos 980 înglobează modemul 5G ajutând la reducerea consumului de energie, dar şi la creşterea eficienţei spaţiului unui dispozitiv.

Modemul noului procesor mobil este compatibil cu toate reţelele de la 5G, până la 2G şi oferă o viteză rapidă de downlink în 4G LTE şi până la 2,55 Gbps în frecvenţe sub-6GHz 5G. În plus, procesorul acceptă noul standard Wi-Fi 6, IEEE 802.11ax, care oferă o viteză mai rapidă şi o stabilitate mai mare pentru jocuri online şi streaming video de înaltă rezoluţie.

Cu un procesor puternic şi un GPU la bord, Exynos 980 poate rula mai multe aplicaţii simultan, modele complexe de design UX şi jocuri grafice de înaltă rezoluţie. Având două dintre cele mai recente nuclee de procesare Cortex-A77 de înaltă performanţă şi patru nuclee Cortex-A55, Exynos 980 furnizează puterea de calcul rapidă şi complexă necesară în era 5G. Pentru jocuri, procesorul vine cu un GPU Mali-G76.

Pentru fotografii avansate, Exynos 980 oferă performanţe de top camerei cu suport de rezoluţie până la 108 megapixeli (Mp). Procesorul avansat de semnal al imaginilor (ISP) acceptă până la cinci senzori individuali şi este capabil să proceseze simultan trei senzori pentru experienţe integrate în ceea ce priveşte camera.

Împreună cu NPU, camera foto care are la bază inteligenţa artificială este capabilă să detecteze şi să înţeleagă scene sau obiecte, iar în funcţie de acestea, camera face ajustările optime în setări.

Exynos 980 acceptă codificarea şi decodarea video-urilor în 4K UHD la 120 de cadre pe secundă (fps). HDR10+ cu mapare dinamică oferă culori mai detaliate şi mai luminoase ale conţinutului video.

Noul procesor urmează să fie produs în masă până la sfârşitul acestui an.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: