Samsung a lansat Galaxy Note 10, în premieră cu două variante de ecran

Samsung a lansat Galaxy Note 10, în premieră cu două variante de ecran

Captură Samsung

În cadrul evenimentului Galaxy Unpacked desfăşurat la Barclays Center din Brooklyn, New York, Samsung a prezentat noile Samsung Galaxy Note 10.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru prima dată, Galaxy Note vine în două dimensiuni, astfel încât utilizatorii să poată alege care este cea mai potrivită variantă pentru ei. Galaxy Note10 se adresează utilizatorilor care doresc să experimenteze puterea S Pen-ului şi productivitatea optimă într-o formă compactă, reprezentată printr-un display Cinematic Infinity de 6.3 inci, integrat în cel mai compact Note de până acum. Galaxy Note10+ are cel mai mare display din familia Galaxy Note, Cinematic Infinity de 6.8 inci, pe un device care este cât se poate de uşor de manevrat şi de utilizat.

Galaxy Note10 foloseşte Dynamic AMOLED, cu certificare HDR10+ şi Dynamic Tone Mapping, fotografiile şi videoclipurile sunt mai luminoase faţă de seria Note precedentă şi oferă o gamă largă de culori impresionante. Pentru o vizualizare mai confortabilă, afişajul Eye Comfort reduce lumina albastră fără a afecta calitatea culorii.

 

Galaxy Note10 aduce îmbunătăţiri S Pen-ului; dacă pe Galaxy Note9 S Pen-ul a primit funcţia de Bluetooh Low Energy, S Pen-ul de pe Galaxy Note10 primeşte şi funcţia Air, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot controla device-ul prin anumite gesturi făcute cu S Pen-ul. Prin intermediul funcţiei Air SDK, dezvoltatorii software pot crea funcţii de control personalizate care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a utiliza aplicaţiile preferate folosind gesturi.

Galaxy Note10 extinde funcţiile Samsung DeX, astfel încât utilizatorii pot să lucreze acum mult mai uşor atât pe telefon, cât şi pe PC sau Mac. Cu o simplă conexiune compatibilă USB, utilizatorii pot partaja fişiere între dispozitive şi pot folosi aplicaţiile mobile preferate cu un mouse şi o tastatură, păstrând în siguranţă datele lor pe telefon prin Samsung Knox.

 

Galaxy Note10 integrează funcţia Link to Windows direct în panoul rapid (Quick Panel). Cu un singur clic, utilizatorii se pot conecta pe computerul lor cu Windows 10. Astfel pot vedea notificările, pot trimite şi primi mesaje şi pot vedea fotografiile recente, fără a se opri să se uite la telefon.

Galaxy Note10 permite utilizatorilor să înregistreze videoclipuri la o calitate grafică şi sonorizare impresionantă fără a avea nevoie de aparatură profesională. Cu modul de focalizare video live se poate modifica adâncimea de câmp, astfel încât puteţi estompa fundalul pentru a vă concentra pe subiect. Microfonul cu zoom amplifică sunetul şi izolează zgomotele de pe fundal pentru a vă ajuta să obţineţi sunetele pe care vi le doriţi. Funcţia Super Steady a fost îmbunătăţită pentru a stabiliza imaginile video, fiind disponibilă acum şi în modul hyperlapse.

Odată ce şi-au înregistrat videoclipul, utilizatorii Galaxy Note10 pot edita din mers direct de pe telefon, fără a avea nevoie de echipament suplimentar. Editorul video este integrat în S Pen, astfel încât utilizatorii pot alege exact partea pe care doresc să o decupeze, utilizând S Pen-ul. Pentru creatorii care au nevoie de un control şi mai mare asupra materialelor video, Adobe Rushpe Galaxy Note10 oferă o suită sofisticată de instrumente de editare, care devin şi mai eficiente cu ajutorul lui S Pen.

Pentru gamerii care doresc să adauge o anumită personalitate streaming-urilor sau pentru vloggerii care doresc să îşi îmbunătăţească calitatea tutorialelor video, Galaxy Note10 introduce funcţia Înregistrare Ecran. Puteţi captura uşor imaginile de pe ecran, opta pentru opţiunea picture-in-picture pentru a adăuga reacţii şi folosi S Pen pentru a face menţiuni direct în video.

Galaxy Note10 integrează cele mai noi capabilităţi AR şi 3D în cameră. Alături de obiectivul cu unghi ultra-larg, Note10 pune la dispoziţie un mediu cu totul nou creatorilor de conţinut. Alături de AR Doodle, utilizaţi S Pen-ul pentru a personaliza fotografiile cu desene dinamice, efecte şi animaţii. Iar cu ajutorul 3D Scanner, o noutate impresionantă în seria Note, camera Depth Vision poate face o scanare a oricărui obiect şi o poate transforma instantaneu într-o imagine dinamică 3D.

Oamenii fac multe selfie-uri în condiţii de luminozitate scăzută – la cină, la concerte sau când se bucură de un apus de soare. Modul Nocturn, disponibil acum şi pe camera frontală, permite utilizatorilor să surprindă selfie-uri de calitate indiferent de condiţiile de lumină.

Galaxy Note10+ permite o încărcare prin încărcătorul de 45W, astfel încât în doar 30 de minute, utilizatorii îşi pot încărca telefonul complet pentru a-l utiliza pe durata întregii zile.

Note10 vine cu Wireless PowerShare. Utilizatorii îşi pot încărca wireless Galaxy Watch, Galaxy Buds sau un alt device compatibil Qi cu ajutorul telefonului lor Galaxy Note10.

Cu ajutorul funcţiei Game Booster bazată pe AI, Galaxy Note10 optimizează performanţa şi consumul de energie în funcţie de joc. Iar cu serviciul de streaming PlayGalaxy Link P2P, utilizatorii pot să continue jocul de unde au rămas şi să se joace în mişcare fără a avea nevoie de stocare locală.

Cu opţiunile LTE şi 5G, utilizatorii Note10 pot profita din plin de cea mai rapidă viteză a operatorilor de telefonie mobilă. Galaxy Note10+ 5G valorifică întreaga putere a generaţiei viitoare de reţele pentru streaming video de înaltă rezoluţie, descărcare de conţinut rapid şi streaming de jocuri grafice în timp real. Permiţându-ne să facem tot ce ne place, la viteză mult mai rapidă, Note10+ 5G schimbă modul în care consumăm conţinutul şi ne conectăm cu prietenii şi familia.

Galaxy Note10 şi Galaxy Note10+ vor fi disponibile în următoarele nuanţe: Aura Glow, Aura White şi Aura Black începând cu 23 August. Precomenzile vor fi disponibile în perioada 8 – 22 august, ca parte a programului de Trade-in, disponibil la partenerii Samsung. Clienţii care înregistrează o precomandă pentru noile Galaxy Note şi aduc un telefon vechi, în programul de Trade-In, pot beneficia de o reducere de 450 RON.

 

 Specificaţii complete

 

Galaxy Note10

Galaxy Note10+

Ecran

6.3-inci FHD+

Dynamic AMOLED Infinity-O Display,

2280x1080 (401ppi)

Certificat HDR10+

6.8-inci Quad HD+

Dynamic AMOLED Infinity-O Display

3040×1440 (498ppi)

Certificat HDR10+

* Ecranul măsurat în diagonală drept dreptunghi complet, fără a se ţine cont de colţurile rotunjite; suprafaţa vizuală reală este mai mică datorită colţurilor rotunjite şi decupajul camerei.

* Rezoluţia prestabilită a lui Galaxy Note10 este Full HD + şi poate fi modificată la Quad HD+ din Setări.

Cameră

Principala: Camera Triplă

- Ultra Wide: 16MP F2.2 (123°)

- Wide-angle: 12MP 2PD AF F1.5/F2.4 OIS (77°)

- Telephoto: 12MP F2.1 OIS (45°)

 

 

Frontal: 10MP 2PD AF F2.2 (80°)

Principala: Camera Cvadruplă

- Ultra Wide: 16MP F2.2 (123°)

- Wide-angle: 12MP 2PD AF F1.5/F2.4 OIS (77°)

- Telephoto: 12MP F2.1 OIS (45°)

- DepthVision Camera: VGA

 

Frontal: 10MP 2PD AF F2.2 (80°)

Corp

71.8 x 151.0 x 7.9mm, 168g

(BLE S Pen: 5.8 × 4.35 × 105.08mm, 3.04g)

77.2 x 162.3 x 7.9mm, 196g

(BLE S Pen: 5.8 × 4.35 × 105.08 3.04g)

* Modelul Galaxy Note10+ 5G mmWave cântareşte 198g.

AP

- Procesor Octa-Core 7nm 64-bit (Max. 2.7 GHz + 2.4 GHz + 1.9 GHz)

- Procesor Octa-Core7nm 64-bit (Max. 2.8 GHz + 2.4 GHz + 1.7 GHz)

* Poate diferi în funcţie de piaţă şi de operatorul de telefonie mobilă.

Memorie

- 8GB RAM cu 256GB memorie internă

(doar pentru modelul LTE)

- 12GB RAM cu 256GB memorie internă

(doar pentru modelul 5G)

- 12GB RAM cu 256GB memorie internă

- 12GB RAM cu 512GB memorie internă

 

* Poate diferi în funcţie de model, culoare, piaţă şi de operatorul de telefonie mobilă.
* Memoria disponibiliă utilizatorului este mai mică decât memoria totală din cauza stocării sistemului de operare şi a software-ului utilizat pentru a opera caracteristicile dispozitivului. Memoria actuală disponibilă utilizatorului variază în funcţie de operator şi se poate modifica după efectuarea actualizărilor software.

SIM Card

LTE

Dual SIM: un Nano SIM şi un Nano SIM

Dual SIM (Hybrid): un Nano SIM şi un Nano SIM sau un MicroSD slot ( până la 1TB)

5G

Un singur SIM: un Nano SIM

Un singur SIM: un Nano SIM şi un MicroSD slot (până la 1TB)

 

* Poate diferi în funcţie de piaţă şi de operatorul de telefonie mobilă.
* Cardurile SIM si MicroSD se vând separat.

* Slotul SIM-ului hibrid disponibil doar pe modelul Galaxy Note10 + LTE.

Baterie

3,500mAh (în mod obişnuit)

4,300mAh (în mod obişnuit)

* Valoarea tipică testată în condiţii de laborator ale terţilor. Valoarea tipică este valoarea medie estimată luând în considerare abaterea capacităţii bateriei dintre probele de baterii testate conform standardului IEC 61960. Capacitatea nominală (minimă) este de 3400mAh pentru Galaxy Note10 şi 4170mAh pentru Galaxy Note10 +. Durata de viaţă reală a bateriei poate varia în funcţie de mediul reţelei, de tiparele de utilizare şi de alţi factori.

*Încărcare super rapidă compatibilă cu cablu cu QC2.0, AFC şi PD3.0

*Viteză de încărcare wireless cu încărcare rapidă wireless 2.0, compatibilă cu WPC and PMA

*Wireless PowerShare, funcţia este limitată la Samsung sau alte smartphone-uri cu încărcare wireless WPC Qi

Sistem de operare

Android 9.0 (Pie)

Reţea

LTE

Enhanced 4x4 MIMO, Up to 7CA, LAA, LTE Cat.20

- Pana la 2.0Gbps Download / Pana la 150Mbps Upload

* Poate diferi în funcţie de piaţă, de operatorul de telefonie mobilă si de mediul de utilizare.

5G

5G Non Standalone (NSA), Sub6 / mmWave

* Necesită conexiune optimă 5G. Cheltuielile reale pot varia în funcţie de piaţă, de operatorul mobil şi de mediul de utilizare.

Conectivitate

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM

- Pana la 1.2Gbps Download / Pana la 1.2Gbps Upload

* Poate diferi în funcţie de piaţă şi de operatorul de telefonie mobilă.

Bluetooth® v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC, Location (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)

* Acoperirea Galileo si BeiDou pot fi limitate. Este posibil ca BeiDou să nu fie disponibil pentru anumite pieţe.

Plată

NFC, MST

* Poate să difere în funcţie de piaţă, operatorul mobil şi furnizorii de servicii.

Senzori

Accelerometer, Barometer, Ultrasonic Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Proximity Sensor, RGB light sensor

(BLE S Pen: 6-axis Sensor including Gyro Sensor and Acceleration Sensor)

Autentificare

Mod deblocare: Glisare, Model, Cod PIN, Parola
Mod deblocare biometric: Amprente digitale, Recunoastere faciala

Audio

Difuzoare Stereo şi căşti: sunet reglat de AKG

(Căşti audio incluse in cutie: conexiune Type-C, canal auricular hibrid, două difuzoare dinamice înalte şi medii)

Sunet bazat pe tehnologia Dolby Atmos (Dolby Digital, Dolby Digital Plus inclus)


 

Format de redare audio:

MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF, APE

Video

MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările