Samsung a anunţat procesorul care va apărea pe Galaxy S11. Ce indicii oferă acesta despre viitorul flagship al sud-coreenilor

Samsung a anunţat procesorul care va apărea pe Galaxy S11. Ce indicii oferă acesta despre viitorul flagship al sud-coreenilor

Foto via Samsung

Sezonul de lansare a smartphone-urilor pare că s-a încheiat pentru Samsung (este posibil ca producătorul să rezerve încă o surpriză pentru luna decembrie), însă gigantul sud-coreean a păstrat totuşi câteva anunţuri pentru această perioadă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, Samsung a lansat un nou procesor, Exynos 990, cel care se va regăsi cel mai probabil pe versiunea europeană a lui Samsung Galaxy S11 (telefoanele Samsung nu vin cu procesoare Snapdragon în Europa).

Exynos 990 vine cu un nou GPU, 20% mai multă putere decât generaţia anterioară şi suport pentru rată de refresh de 120Hz - un indiciu pentru faptul că următorul flagship sud-coreean ar putea în sfârşit să treacă la un ecran mult mai rapid.

Procesorul este produs pe un proces de 7nm, şi va avea şi un nou modem cu capacităţi 5G - Exynos Modem 5123. Acesta ar urma să ofere suport pentru toate reţelele existente şi poate atinge până la 3GB/secundă viteză de download în reţelele LTE, conform celor de la Samsung. În reţelele 5G, viteza de descărcare ar urca până la 5,1GB/secundă în sub-6 GHz şi 7.35GB/secundă în mmWave.

Noul procesor poate funcţiona şi cu o cameră de 108MP, pe care Samsung o dezvoltă deja în colaborare cu Xiaomi, acesta fiind un alt potenţial feature pe care îl vom vedea pe Galaxy S11. Exynos 990 va intra în faza de producţie în masă alături de noul modem 5G până la sfârşitul acestui an.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: