Românii fără cash: cât de mult plătesc folosind doar telefonul

Românii fără cash: cât de mult plătesc folosind doar telefonul

Aplicaţia Netopia funcţionează şi pentru plata facturii de telefonie mobilă.

În ultimii ani, soluţiile de plată fără bani lichizi s-au dezvoltat din ce în ce mai mult, iar Netopia anunţă acum că valoarea plăţilor cu mobilPay Wallet s-a dublat în primul trimestru din 2016.

Conform estimărilor Netopia, până la finalul lui 2016, tranzacţiile realizate cu portofelul digital vor depăşi un milion de euro. În acest context, suma medie achitată cu portofelul digital în primul trimestru a fost de 85 de lei, iar valoarea bonului mediu plătit în magazinele Carrefour şi Cora a ajuns la 65 lei. Două treimi dintre românii care folosesc aplicaţia deţin dispozitive Android, iar restul iOS, însă valoarea plăţilor de pe dispozitive Apple este, în medie, cu 25% mai mare faţă de cea înregistrată de pe smartphone-urile cu Android.

În oraşele în care există posibilitatea plăţii transportului în comun cu portofelul digital, respectiv Cluj, Alba Iulia, Turda, Baia Mare şi Ploieşti, biletele de călătorie au fost cumpărate exclusiv de cei care deţin telefoane cu Android. Printre utilizatorii aplicaţiei se află şi români care o folosesc încă de la lansare, din primăvara lui 2013. Mai mult, cea mai mare plată cu mobilPay Wallet a depăşit 1.000 euro, fiind realizată de pe un dispozitiv cu Android.

De anul trecut, poţi achita prin aplicaţie taxa de pod de la Feteşti, amenzile de circulaţie, nota la restaurante sau serviciile de la saloanele de înfrumuseţare. Şi, din decembrie 2015, locatarii a 21.400 apartamente, administrate de 316 asociaţii de proprietari din Bucureşti, pot plăti întreţinerea direct de pe smartphone, prin portofelul digital mobilPay Wallet.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările