REVIEW Yumo le oferă clienţilor Orange acces la viteze 4G la un preţ accesibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei de la Orange oferă internet la viteze 4G în Capitală şi în alte câteva oraşe ale ţării aşa că nu puteau să nu introducă în portofoliul personal şi un smartphone accesibil, capabil să navigheze pe această reţea.

Orange Yumo este, de fapt, un Huawei Ascend G740 rebranduit de operatorul român. Smartphone-ul are dotări medii şi un preţ pe măsură. Totuşi, înainte să vorbim despre preţ şi dotări, să discutăm puţin despre…

<strong>Design</strong>

Yumo are un aspect clasic. Smartphone-ul are formă de tabletă, e dreptunghiular cu marginile uşor rotunjite. Yumo este un telefon destul de mare – numai ecranul are 5 inci – însă nu este greu de ţinut în mână. Capacul de pe spate este făcut dintr-un plastic lucios şi poate fi detaşat. Logo-ul Orange îl găsim numai pe spate.

În faţă avem un bezel destul de subţire care înconjoară ecranul, camera foto principală, o luminiţă pentru notificări şi trei butoane capacitive.

Butoanele sunt poziţionate pe marginea din dreapta, mufa jack este pe marginea de sus iar portul microUSB îl găsim la bază. Camera foto principală este înconjurată de un inel metalic argintiu, însă nu iese aproape deloc în relief.

Yumo este un telefon de bine îmbinat, cu un aspect plăcut şi care oferă o senzaţie aproape premium.

image

<strong>Hardware</strong>

La partea de hardware observăm un telefon care, în urmă cu un an şi jumătate sau doi ar fi fost considerat vârf de gamă. Acesta are un procesor dual core Snapdragon 400 tactat la 1,2Ghz. Memoria RAM este de 1GB, iar spaţiul de stocare de 8GB este extensibil prin card microSD. Telefonul este dotat cu o cameră foto principală de 8MP şi una secundară de 1MP, iar bateria este de 2400 de mAh.

Performanţă

Procesorul Snapdragon 400 îşi face foarte bine treaba în combinaţie cu memoria RAM de 1GB. Yumo se mişcă exemplar în meniuri şi în browsere. Aplicaţiile au rulat fără probleme şi rareori telefonul a dat semne de oboseală.

Jocurile merg şi ele foarte bine, mulţumită acceleratorului grafic Adreno 305. Clipurile video HD merg fără întrerupere.

Experienţa cu Yumo a fost una foarte plăcută şi performanţa a fost peste aşteptările mele inţiale. Totuşi, cei care vor un telefon strict pentru gaming, care să ruleze cele mai noi titluri premium, trebuie să se orienteze către terminale poziţionate mai sus.  

image

Autonomie

Bateria de 2400 de mAh a oferit o autonomie cel puţin decentă. Cu luminozitatea setată pe automat şi conexiune 3G/WiFi constantă, smartphone-ul a rezistat, în multe cazuri până a doua zi, până la jumătatea acesteia.

Totuşi, cu o utilizare mai intensă, Yumo rezistă fără încărcare numai o zi întreagă, dar nu foarte multe telefoane se pot lăuda cu acest lucru.

Display

Aici am fost impresionat de Yumo. Ecranul de 5 inci are o rezoluţie HD, destul de bună pentru majoritatea utilizatorilor, mai mare decât cea regăsită pe alte terminale cu acelaşi preţ. Panoul IPS are un constrat bun şi culorile sunt vii, dar nu suprasaturate. Luminozitatea este mare şi am putut folosi telefonul şi în lumina directă a soarelui.

image

Conectivitate

Yumo dispune de toate conexiunile clasice. Avem WiFi, Bluetooth, GPS şi 4G. Viteza de navigare pe Internet este foarte bună, iar GPS-ul este precis.  

Cameră foto şi sunet

Camera foto principală nu m-a dat pe spate. Imaginile au ieşit fade uneori, alteori supraexpuse, şi majoritatea timpului m-am confruntat cu lipsa unui sistem de stabilizare. Chiar şi în condiţii de lumină puternică, o mişcare uşoară a aparatului ducea la poze nefocalizate. Au fost cazuri în care rezultatele au fost mai bune decât mă aşteptam.

Mostre foto (dimensiuni mai mari în galeria foto ataşată articolului)

image
image
image

Muzica se aude bine în căşti. Yumo redă un sunet puternic şi clar, iar difuzorul este suficient de puternic cât să acopere o încăpere de mici dimensiuni.

<strong>Software</strong>

Smartphone-ul rulează Android Jelly Bean, versiunea 4.1.2, peste care cei de la Orange au aplicat o interfaţă proprie. Orange Yumo vine cu o mulţime de bloatware preinstalat. Găsim toată suita de programe portocalii: Gesturi, Contul tău Orange, Fotbal Info, Deezer, Daily Motion, Orange Cloud şi Orange TV. Aceste programe nu deranjează cu nimic, iar Deezerul l-am folosit constant, însă mi-ar plăcea să am opţiunea de a le dezinstala dacă nu le folosesc.

image

<strong>Preţ şi disponibilitate</strong>

Orange Yumo poate fi achiziţionat fără abonament la preţul de 249 de euro. La abonament, preţurile încep de la 1 euro. Telefonul poate fi găsit numai în magazinele din Bucureşti, oraş în care Orange oferă acoperire 4G.

Plusuri

-          Autonomie bună

-          Preţ foarte bun

-          Performanţă surprinzătoare

-          Ecran bun

Minusuri

-          Camera mediocră

<strong>L-aş cumpăra?</strong>

Da. Orange Yumo este, în opinia mea, best-buy pe segmentul lui de preţ. 

Cei care plănuiesc să-şi facă un abonament 4G la Orange, dar nu vor un să dea o căruţă de bani pe un telefon nou pot opta cu încredere pentru Yumo. Performanţa bună şi display-ul de calitate fac din el o alegere foarte bună.

Haide să discutăm pe Facebook la „Tech Adevărul

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite