Reacţia Huawei la mesajul transmis de Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA în România: „A încercat să denatureze sensul conceptului de securitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Compania chineză spune că Ambasadorul Statelor Unite în România „a dorit să folosească doar informaţii în avantajul său, pentru a induce în eroare publicul din România”.

Adrian Zuckerman a scris ieri un editorial în care spune că prezenţa unor companii chineze în infrastructura 5G ar pune în pericol securitatea acesteia, amintind şi de acuzele aduse Huawei de către Departamentul de Justiţie al Statelor Unite.

Reacţia Huawei:

„Prin mesajul transmis instituţiilor media din România în data de 17 februarie 2020, Ambasadorul Statelor Unite în România, domnul Adrian Zuckerman, a încercat să denatureze sensul conceptului de securitate, comerţ şi libertate, utilizând zvonuri nefondate si presupuneri drept dovezi. În plus, a dorit să folosească doar informaţii în avantajul său, pentru a induce în eroare publicul din România, ceea ce reprezintă adevărata ameninţare.

Reputaţia Guvernului Statelor Unite a fost foarte afectată de raportul publicat de Washington Post  săptămâna trecută despre modul în care CIA a folosit o companie producătoare de echipamente de criptare pentru a spiona alte ţări, acesta încercand să distragă atenţia publicului larg printr-o acţiune în instanţă împotriva Huawei.

Nu a existat niciodată vreo reglementare sau dovadă care să ateste faptul că Huawei este sub supravegherea guvernului chinez pentru a oferi accesul la tehnologie şi informaţii armatei chineze sau agenţiilor de informaţii chineze. Cu toate acestea,  legea „CLOUD Act” obligă companiile de tehnologie din SUA să furnizeze date atunci când guvernul American le cere acest lucru.

UE şi statele sale membre au purtat pe perioada a 10 luni discuţii pentru a redacta toolbox-ul 5G, în urma cărora au fost definite 9 categorii de riscuri şi au fost propuse 29 de metode de atenuare a acestora. Toolbox-ul 5G reprezintă un mod de abordare foarte profesionist, care diminuează relevanţa conţinutului memorandumului de înţelegere referitor la tehnologia 5G propus de Statele Unite. Memorandumul  confirmă incapacitatea Statelor Unite de a-şi gestiona securitatea reţelelor de telecomunicatii pe baza unor criterii tehnice obiective.

Huawei salută poziţia obiectivă a UE şi suntem dispuşi să contribuim cu capacitatea noastră profesională şi să depunem toate eforturile pentru crearea unei societăţi digitale mai bune, împreună cu clienţii şi partenerii noştri români. Avem toată disponibilitatea pentru abordarea problematicilor legate de securitatea cibernetică din România în condiţii de deplină siguranţă.”

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite