Războiul megapixelilor: Samsung Galaxy S4 Zoom, cel mai bun lucru pentru Nokia

Războiul megapixelilor: Samsung Galaxy S4 Zoom, cel mai bun lucru pentru Nokia

Samsung Galaxy S4 Zoom este posibil să aibă un rival pe măsura sa de la Nokia. FOTO Adevărul

Samsung Galaxy S4 Zoom a fost confirmat de Samsung astăzi. Este mare, este şi aparat foto, şi telefon, dar în primul rând este un răspuns la Nokia. Samsung reuşeşte astfel să provoace compania finlandeză chiar înainte ca aceasta să-şi scoată din cutie telefonul (sau telefoanele).

Samsung Galaxy S4 Zoom este un Samsung Galaxy S4 mini cu o cameră foarte mare ataşată pe spate. Sau, altfel spus, Galaxy Camera devine mai telefon anul acesta. Ce oferă Nokia, principalul rival în domeniul foto? Deocamdată, doar Nokia Lumia 925, dar în câteva luni ar trebui să confirme existenţa unui model similar, numai că dotat cu o cameră foto de 41 MP.

Puse unul lângă altul, Samsun Galaxy S4 Zoom este cu mult peste Nokia Lumia 925, un smartphone care vine doar cu 8 megapixeli şi fără un senzor atât de mare. Totuşi, o comparaţie între cele două nu este deloc corectă, nu sunt nici pe departe similare. Poate doar prin faptul că au buton fizic pentru a porni camera foto.

Samsung vrea să dovedească faptul că se pricepe să ofere camere foarte bune. Încă are de dovedit acest lucru, doar că dacă poate pune senzori mari pe un telefon nu înseamnă că a câştigat. În acest moment, Samsung Galaxy S4 Zoom este cel mai bun telefon pentru poze, dar ai nevoie şi de buzunare generoase pentru a-l ţine (sau de o geantă mereu la îndemână). La cum se prezintă Nokia Lumia EOS din primele informaţii neoficiale, este o alegere mai bună.

Un utilizator de Twitter spune că a obţinut deja un Galaxy S4 Zoom. Aproape...

Care este viitorul Nokia? Acum, odată cu oficializarea Samsung Galaxy S4 Zoom, Nokia trebuie să lanseze acest „EOS“, care cel mai probabil nu se va numi aşa, dacă n-are vreun acord cu Canon pentru a-i folosi numele. Asta pentru că Nokia mereu spune că are cele mai bune camere de pe telefoane, fapt dovedit de-a lungul timpului, dar acum, printr-o lărgire a înţelegerii termenului, Samsung a reuşit să o monteze pe cea mai mare pe un smartphone.

P.S.: Mare este şi cea de pe Nokia 808 PureView, prima cu 41 megapixeli, dar nu mai este un smartphone, doar un telefon cu Symbian şi o cameră foarte bună. Cea mai bună, potrivit DxOMark, un centru de testare a camerelor profesionale şi a celor de pe telefoane.

Tu ce crezi despre aceste smartphone-uri? Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Află mai multe despre Nokia şi Samsung:

Samsung a anunţat Galaxy S4 Zoom: obiectiv de aparat compact şi zoom optic pe un smartphone cu Android

FOTO Monstrul Nokia Lumia EOS are o cameră foto imensă

VIDEO Nokia Lumia cu cea mai mare cameră foto, confirmat neoficial. Zeci de megapixeli în „curtea“ Windows Phone 8

Lansare Nokia Lumia 925: cameră foto mai bună, preţ de 469 de euro şi integrare chiar şi cu Instagram

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: