Răspunsul Huawei la acuzaţiile de spionaj lansate de oficialii americani

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Oficialii americani au acuzat, în mod public, compania Huawei de spionaj, aceştia susţinând că Huawei ar spiona utilizatorii reţelelor de telefonie mobilă, în a căror infrastructură sunt folosite echipamente ale companiei chineze, a scris marţea trecută The Wall Street Journal.

În realitate, elementele de „backdoor” la care fac referire oficialii americani sunt, de fapt, doar aşa-numita „interfaţă legală pentru interceptare”, o caracteristică obligatorie şi legală încorporată în sistem cu scopul de a facilita efectuarea cercetărilor penale. În mod normal, aceste interfeţe sunt puse la dispoziţie de către operatori, nu de către furnizori. Guvernul SUA apelează în mod deliberat la lipsa cunoştinţelor în domeniul tehnologic a persoanelor nespecialiste, folosind aspecte despre care ştie toată lumea din sectorul telecomunicaţiilor pentru a face acuzaţii.

Reacţia Huawei:

După cum reiese din scurgerile de informaţii oferite presei de către Edward Snowden, este demonstrat faptul că Statele Unite au în mod neoficial acces la reţelele de telecomunicaţii din întreaga lume şi întreprind acţiuni de spionaj împotriva altor ţări deja de mult timp. Declaraţiile din Washington Post, publicate săptămâna trecută, referitoare la modul în care CIA a folosit o companie specializată în soluţii de criptare pentru a spiona alte ţări timp de zeci de ani este încă o dovadă a acţiunilor de spionaj ale Statelor Unite.

Acuzaţiile venite din partea SUA, conform cărora Huawei ar folosi echipamentele sale cu scopul interceptării comunicaţiilor nu sunt decât o diversiune – aceste acuzaţii nu au nicio logică când vine vorba de domeniul securităţii cibernetice. Huawei nu a accesat şi nu va accesa niciodată reţelele de telecomunicaţii. Mai mult decât atât, nici nu avem capacitatea de a face acest lucru. Publicaţia The Wall Street Journal este în mod evident conştientă de faptul că guvernul SUA nu poate oferi nicio dovadă care să susţină acuzaţiile împotriva companiei Huawei şi totuşi a ales să publice şi să repete minciunile răspândite de către oficialii americani. Acest lucru reflectă atitudinea părtinitoare a publicaţiei The Wall Street Journal faţă de SUA, împotriva companiei Huawei, fapt ce îi subminează credibilitatea.

Rolul companiei Huawei, în calitate de furnizor al echipamentelor, de telecomunicaţii este acela de a furniza echipamente care respectă standardele 3GPP / ETSI, la fel ca orice alt furnizor. Suntem obligaţi să respectăm standardele legale din întreaga industrie privind interceptarea, cum ar fi TS 33.107 standard 3GPP pentru reţelele 3G şi TS 33.128 pentru 5G. Odată cu respectarea acestor standarde se încheie orice obligaţie a companiei Huawei în ceea ce priveşte interceptarea.

Administrarea şi utilizarea efectivă a interfeţelor legale de interceptare sunt realizate exclusiv de operatori şi autorităţi de reglementare. Interfeţele de interceptare sunt întotdeauna amplasate în spaţii protejate ale operatorului şi sunt gestionate de angajaţi selectaţi de către guvern în ţările în care îşi desfăşoară activitatea. Operatorii trebuie să respecte reguli foarte stricte în ceea ce priveşte administrarea şi utilizarea acestor interfeţe. Dincolo de cele necesare pentru respectarea standardelor, companie Huawei nu dezvoltă şi nu produce niciun echipament de interceptare.

Huawei este doar un furnizor de echipamente. În acest sens, ar fi imposibil accesul la reţele de clienţi fără autorizarea şi vizibilitatea din partea operatorilor. Nu avem capacitatea de a trece peste operatorii de telecomunicaţii, de a accesa sistemele de control şi de a prelua date din reţelele lor fără a fi detectaţi de toate firewall-urile sau sistemele de securitate existente în mod normal. De fapt, chiar publicaţia The Wall Street Journal admite faptul că oficialii americani nu sunt în măsură să ofere detalii concrete cu privire la aceste aşa-numite elemente de tip
„backdoor”.

Principalele priorităţi ale companiei Huawei sunt securitatea cibernetică şi protecţia confidenţialităţii utilizatorilor. Acuzaţiile făcute de către oficialii americani ignoră complet investiţiile uriaşe şi practicile la cele mai înalte standarde ale Huawei şi ale operatorilor în gestionarea riscurilor de securitate cibernetică. Suntem foarte indignaţi de faptul că guvernul american a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a stigmatiza compania Huawei, folosind probleme referitoare la securitatea cibernetică. Dacă SUA descoperă într-adevăr încălcări ale securităţii din partea companiei Huawei, solicităm din nou, în mod solemn, dezvăluirea unor dovezi concrete în locul unor zvonuri răspândite prin intermediul mass-media.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite