Programe pentru localizarea telefonului: cum îl găseşti dacă e pierdut sau furat

Programe pentru localizarea telefonului: cum îl găseşti dacă e pierdut sau furat

Să localizezi un telefon nu mai e greu, odată cu aplicaţii de la Apple, Google sau Microsoft. FOTO Adevărul

Sunt câteva programe bune pentru localizarea telefonului, dar cele mai utile rămân tot ale producătorului. Toate trei marile companii au o soluţie şi aşa găseşti telefonul pierdut sau furat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Programe bune pentru localizarea telefonului ai pe Android şi iOS, dar ai şi pe Windows Phone. Apple şi Google au creat sisteme foarte bune mai ales să găseşti un telefon pierdut, dacă nu unul furat. Este periculos să urmăreşti telefonul furat şi sunt câteva cazuri care s-au terminat prost sau cu nerecuperarea dispozitivului. Chiar în România, în februarie 2014. Un craiovean şi-a găsit tableta iPad furată, dar poliţia a spus că n-a folosit echipamente acceptate de autorităţi, iar Find My iPhone nu este acel tip de echipament

În mai 2014, New York Times scria despre persoane care şi-au găsit dispozitivele pierdute sau furate şi au intrat în probleme din cauza asta. Totuşi, poliţia nu îţi oferă mare suport când vine vorba de asta, bazându-se de operatori şi căile vechi. În cazul în care vrei să recurgi la programe pentru localizarea telefonului, ţine cont de aceste riscuri. Altfel, sunt cele mai bune soluţii ca să găseşti un dispozitiv.

Programe pentru localizarea telefonului: Find My iPhone

Find My iPhone este un program pentru localizarea telefonului creat de Apple şi gândit pentru a preveni pierderea dispozitivelor iPhone, iPad sau iPod Touch, pe care a fost conectat un cont iCloud. De asemenea, pot fi şterse de la distanţă datele de pe smartphone sau tabletă, dacă tot ţi-au fost furate.

Find My iPhone funcţionează cu un Apple ID, cont creat de utilizator şi folosit pentru aplicaţii descărcate din App Store sau cumpărat muzică şi filme din iTunes. Find My iPhone foloseşte iCloud, deci configurare pe icloud.com şi în meniul telefonului (tabletei, iPod-ului). Mai mult, FMI este dependentă de GPS, astfel că nu îl opri, chiar dacă ţi-ar putea consuma mai repede bateria. În plus, e nevoie de o conexiune la Internet pentru a compara datele de GPS cu cele GSM, dar şi pentru a şterge datele de pe telefon.

În final, poţi găsi un dispozitiv prin FMI doar prin aplicaţia din App Store sau în iCloud. Asta presupune, într-un caz ipotetic similar celui din Apuseni, că cineva primeşte datele de autentificare, intră pe site-ul iCloud şi identifică telefonul. Nu este o soluţie perfectă, dar este una de ajutor.

Programe pentru localizarea telefonului: Android Device Manager

Alternativa de la Google, pentru dispozitivele cu Android, se numeşte Android Device Manager şi funcţionează în mare măsură la fel ca Find My iPhone, cu diferenţa că ai nevoie de un cont de Gmail în locul unuia de iCloud. Există aplicaţia în Play Store, poţi accesa serviciul pe web aici, iar configurarea este foarte simplă.

Poţi, ca în cazul FMI, să ştergi datele de la distanţă, să localizezi dispozitivul şi chiar să-l apelezi pentru a-l descoperi, dacă e undeva prin casă. Descoperirea acestuia se face cu o acurateţe de câteva zeci de metri, în cazul în care dispozitivul e în oraş. În alte zone aria de căutare va creşte. Foloseşte GPS-ul şi triangulaţia şi îţi permite să treci rapid prin toate dispozitivele configurate. Ca în cazul FMI, cineva care te caută trebuie să îţi ştie datele de autentificare de la Gmail şi să aibă acces la un calculator sau un dispozitiv pe care să ruleze aplicaţia Android Device Manager.

Programe pentru localizarea telefonului: soluţie pe Windows Phone

Un smartphone cu Windows Phone - Windows 10 Mobile soseşte abia în decembrie - include un program de localizare creat de Microsoft şi care se numeşte Find My Phone, care poate fi activat în Setări. Nu ai nevoie decât de un cont Outlook pecare îl foloseşti pentru Windows Store şi configurarea este similară ca în cazul celorlalte platforme.

Pentru a vedea ulterior poziţia aparatului, pentru a-l şterge, bloca sau pentru a-l face să sune de la distanţă trebuie să accesezi adresa aceasta. Te autentifici şi vezi ce dispozitive ai conectate prin acel cont. Similar cu programul de localizare al Google, protecţia oferită de Find My Phone dispare atunci când telefonul e resetat. Un ghid în română pentru FMP ai şi aici, pe site-ul Microsoft. Pentru alte soluţii, consulta lista Playtech.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările