Producătorii de smarthpone din China vor lucra împreună pentru a crea o alternativă la Google Play Store

Producătorii de smarthpone din China vor lucra împreună pentru a crea o alternativă la Google Play Store

Huawei, Xiaomi, Oppo şi Vivo au format Alianţa Globală a Dezvoltatorilor de Servicii (GDSA), în încercarea de a crea un concurent redutabil pentru magazinul de aplicaţii al celor de la Google.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei patru producători chinezi au însumat împreună aproximativ 40% din livrările de pe piaţa de telefoane globală, însă majoritatea vânzărilor lor sunt acoperite în continuare de piaţa chinezească, acolo unde serviciile Google sunt interzise.

În afara graniţelor Chinei însă, Play Store-ul este lider total, aşa cum indică şi cei de la The Verge, fiind principala locaţie a aplicaţiilor pentru smartphone-uri atât pentru dezvoltatori, cât şi pentru utilizatori.

Huawei investeşte foarte mult în propriul său magazin de aplicaţii AppGallery, fiind cel mai preocupat dintre cei 4 mari producători chinezi să atace cât mai repede monopolul magazinului de aplicaţii Google.

Site-ul prototip lansat de GDSA arată că, în primă fază, serviciile acestei alianţe vor fi disponibile în 9 ţări şi regiuni, printre acestea fiind India, Indonezia, Rusia şi Malaezia. Cei de la Reuters notează că producătorii chinezi sunt destul de puternici în aceste zone (Xiaomi în India şi Huawei în zona europeană).

Se pare că noua platformă avea o perioadă de lansare planificată pentru luna martie, însă epidemia de coronavirus ar putea să fii cauzat modificarea acestei date. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: