Patru telefoane care îţi fac viaţa mai uşoară, dar nu îţi distrug bugetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iPhone 5s este încă un telefon bun. FOTO Adevărul
iPhone 5s este încă un telefon bun. FOTO Adevărul

Perioada cadourilor de Paşte a trecut, dar după aceasta scad şi preţurile telefoanelor. Astfel, înainte de vacanţa de vară, am făcut o listă cu patru telefoane bune la preţ redus pe care să le cumperi sau faci cadou.

Cele mai noi telefoane au preţuri de peste 2.500 de lei şi uneori aproape de 4.000 de lei, dar asta nu înseamnă că un aşa buget este disponibil oricui. Apoi, cei mai mulţi utilizatori au nevoie de anumite funcţionalităţi, nu chiar de tot ceea ce propun cele mai bune smartphone-uri.

În ultimii doi-trei ani, telefoanele inteligente au început să fie foarte bune şi la preţuri mai mici. Aşa am ajuns şi acum la o listă de patru telefoane cu preţ între 1.000 şi 1.500 de lei capabile să satisfacă cerinţelor celor mai mulţi oameni. Unul dintre modele este şi rezistent la apă, deoarece unele vacanţe sunt la mare şi ar fi păcat să strici momentul de relaxare doar pentru că ţi-a „intrat la apă“ smartphone-ul.

Cele mai importante aspecte la care să ţii cont când alegi un smartphone nou e să aibă un ecran cu rezoluţie decentă, o cameră foto bună şi o versiune de Android, iOS sau Windows Phone cât mai actuală pentru a te asigura că cele mai multe aplicaţii rulează fără probleme.

Primul smartphone este un Sony Xperia M4 Aqua. Are un ecran de 5 inci, un procesor cu opt nuclee şi o cameră foto de 13 megapixeli. În ultimii ani, senzorii Sony au devenit tot mai buni şi au ajuns să fie folosiţi şi de alţi producători, astfel că şi pozele din acest smartphone ar trebui să fie rezonabile. Telefonul are un spaţiu de stocare de 8GB, suportă card microSD, iar memoria RAM e de 2GB. Bateria ar trebui să ofere o autonomie de până la două zile.

image

Samsung Galaxy A5, lansat în 2015, este un smartphone bun de ales pentru o cadou la final de primăvară. Are ecran de 5 inci, o cameră foto de 13 megapixeli şi un spaţiu de stocare de 16GB cu 2GB de memorie RAM. A făcut deja trecerea la Android 5 Lollipop şi peste sistemul de operare rulează interfaţa Samsung, care mai aduce câteva noutăţi şi aplicaţii. Telefonul are şi un procesor cu patru nuclee, aşa că aplicaţiile n-ar trebui să pună probleme.

image

Urmează un Samsung Galaxy A3, versiunea 2016, cu un design plăcut, dar un preţ puţin mai mare. Este bun însă pentru cei care vor un smartphone mai mic, deoarece cu un ecran de 4,7 inci este ceea ce am putea numi smartphone compact. Camera foto e de 13 megapixeli, are memorie RAM de 1,5GB şi un spaţiu de stocare de 16GB. Sistemul de operare e Android 5.1.1 Lollipop şi foloseşte un procesor cu patru nuclee.

image

În final, iPhone 5s de 16GB ar putea fi un smartphone de ales. Are cel mai mare preţ din această listă, dar rulează cel mai nou iOS şi este primul iPhone cu senzor de scanare a amprentei. Foloseşte un ecran de 4 inci, are o cameră de 8 megapixeli şi un procesor dual-core. Iar dacă eşti pasionat de fotografie şi videografie, ai acces la suita iLife, care înseamnă iMovie sau iPhoto pentu a-ţi procesa mai uşor creaţiile.

image

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite