Paşi mici spre moartea roaming-ului: tarifele scad în UE de la 1 iulie 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vom vorbi mai ieftin în Europa FOTO Shutterstock
Vom vorbi mai ieftin în Europa FOTO Shutterstock

Uniunea Europeană merge hotărât către eliminarea tarifelor de roaming, iar de la 1 iulie 2014 se vor reduce tarifele.

Potrivit unui grafic publicat astăzi de comisarul european Neelie Kroes pe profilul ei de Facebook, tarifele de roaming din Uniunea Europeană se vor ieftini de la 1 iulie 2014. Acestea reprezintă tarife maximale pe care le pot aplica operatorii pentru voce sau date.

De la 1 iulie 2014, un MB de date va costa maximum 20 de cenţi în roaming. Acest tarif poate fi aplicat de operatori, dar aceştia pot oferi şi oferte speciale. Anul trecut, tariful minimal era de 45 de eurocen’i.

Tariful pentru apelurile făcute va fi de maximum 19 cenţi pe minut, iar pentru cele primite maximum 5 cenţi pe minut. SMS-ul va costa 6 cenţi.

image

Drumul către Roaming

Parlamentul European a votat eliminarea taxelor de roaming, iar decizia ar urma să intre în vigoare la finalul anului 2015.

Comitetul a votat eliminarea tarifelor suplimentare de roaming pentru voce, SMS şi date de internet la data de 15 decembrie 2015. Raportul a fost votat cu 30 de voturi la 12.

Conform rezultatelor unui nou sondaj de opinie efectuat în rândul a 28.000 de cetăţeni ai UE, 94% dintre europenii care călătoresc în afara ţării lor de origine utilizează în mod limitat servicii precum Facebook, din cauza tarifelor ridicate practicate de societăţile de telefonie mobilă pentru serviciile furnizate în roaming.

47% dintre respondenţi nu şi-ar accesa e-mailul şi nici nu ar utiliza reţelele de socializare în altă ţară din UE. Numai 1 din 10 respondenţi şi-ar accesa e-mailul la fel de mult ca şi în propria ţară şi doar 1 din 20 ar folosi reţelele de socializare la fel de mult ca şi acasă.

<strong>Mai multe detalii despre roaming</strong>

[&lt;a href="//storify.com/vladandriescu3/roaming" target="_blank"&gt;View the story "Roaming" on Storify&lt;/a&gt;]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite