Panasonic nu va mai trimite componente celor de la Huawei

Panasonic nu va mai trimite componente celor de la Huawei

Compania japoneză Panasonic Corp a anunţat astăzi că suspendă trimiterea anumitor componente către Huawei, ca urmare a interdicţiei aplicată de guvernul Statelor Unite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Panasonic spune că interdicţia se aplică bunurilor care sunt fabricate în proporţie de 25% sau mai mult cu materiale originare din Statele Unite. 
 
”Panasonic a anunţat, printr-o notificare internă, că va suspenda tranzacţiile cu Huawei şi cele 68 de companii afiliate ale acestuia care au fost interzise de guvernul Statelor Unite” notează o declaraţie a firmei japoneze, oferită celor de la BBC
 
La câteva ore după acest anunţ, poziţia celor de la Panasonic a fost pusă sub semnul întrebării, site-ul din China al companiei anunţând că firma va continua să trimită componente celor de la Huawei. 
 
Panasonic a refuzat să spună care sunt componentele care nu vor mai fi trimise ca urmare a interdicţiei, şi unde sunt produse acestea.  
 
Compania japoneză este aşteptată să clarifice situaţia în următoarele ore. 
 
Anunţul celor de la Panasonic este cel mai recent într-o serie de lovituri aplicate în ultimele zile gigantului din Shenzhen, care a pierdut miercuri şi colaborarea cu producătorul britanic de microprocesoare ARM, pe a cărui arhitectură erau construite procesoarele Kirin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: