Operatorii din UE trebuie să acţioneze ca unul, altfel vor pierde tot mai mult, susţine comisarul pentru Agenda Digitală

Operatorii din UE trebuie să acţioneze ca unul, altfel vor pierde tot mai mult, susţine comisarul pentru Agenda Digitală

Neelie Kroes are o idee îndrăzneaţă în ceea ce priveşte piaţa de telefonie din Europa. FOTO Filothea.com

Comisia Europeană, prin vocea lui Neelie Kroes, comisarul pentru Agenda Digitală, anunţă o strategie care ar putea schimba piaţa telefoniei mobile. Unificarea este cuvântul de bază.

Ştiri pe aceeaşi temă

Neelie Kroes a declarat, citată de CNET, că trebuie stabilită o strategie precisă pentru operatorii telecom pe baza căreia aceştia să-şi poată desfăşura mai uşor activitatea dintr-o ţară în alta. În plus, clienţilor acestor operatori trebuie să le fie mai uşor să-şi folosească telefoanele dincolo de ţările natale. Kroes are în vedere un „paşaport“ pe baza căruia, dacă unui operator i s-au acordat toate drepturile într-o ţară, să poată acţiona la fel şi în celelalte.

Comisarul pentru agenda digitală are o problemă şi cu licitaţiile pentru spectrul din Europa. Ea consideră că guvernele ar trebui să intervină când vine vorba de astfel de licitaţii şi astfel să fie ordonate. „Harta spectrului din Europa nu este coordonată, arată ca o farfurie cu spaghete. Numai că spaghetele sunt bogate în fibre“, a comentat aceasta şi lipsa mai multor conexiuni de mare viteză broadband.

O idee de pe urma căreia operatorii chiar ar putea beneficia este crearea unui set de reguli aplicabile pe tot cuprinsul UE, şi nu doar pe ţări. „Operatorii nu ar trebui să aibă de întâmpinat tot felul de reguli şi regulatori şi remedii în fiecare stat membru“, a completat aceasta. Kroes mai consideră că toată această fragmentare din Europa dăunează lansărilor de dispozitive noi.

În final, comisarul european nu a uitat să menţioneze şi avantajul financiar care ar rezulta dintr-o piaţă unificată. „Actuala stare a lucrurilor nu este sustenabilă. În sectorul telecom, mulţi au un parcurs foarte prost. Veniturile au scăzut cu 1-2% pe an, în timp ce în alte părţi ale lumii au crescut cu 5% sau mai mult“, a detaliat aceasta.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Informează-te mai multe cu articole pe aceeaşi temă:

"The Telegraph": Tarifele de roaming vor dispărea din UE în 2014

Premieră în lumea tehnologiei: SMS-ul pierde lupta cu aplicaţiile de mesagerie ca Facebook Messenger sau WhatsApp

Oficiali ai UE afirmã cã au fost pirataţi la o conferinţã asupra internetului în Azerbaidjan 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările