Opera adaugă un VPN nelimitat şi gratuit pe versiunea de Android

Opera adaugă un VPN nelimitat şi gratuit pe versiunea de Android

FOTO via VentureBeat

Compania norvegiană va oferi utilizatorilor browser-ului său un nou beneficiu: un VPN gratuit şi nelimitat pe versiunea de Android.

Ştiri pe aceeaşi temă

Serviciile VPN (Virtual Private Network) au cunoscut o creştere importantă a numărului de utilizatori în ultimii ani. Conform unei estimări GlobalWebIndex, mai mult de 650 de milioane de persoane din întreaga lume folosesc un VPN pentru a-şi ascunde identitatea în mediul digital.

Opera a recunoscut nevoia oamenilor de intimitate în online încă din 2016, când a lansat Opera VPN, o aplicaţie proprie disponibilă pe Android şi iOS. La câteva luni după, a introdus serviciul de VPN în browser-ul de desktop.

Acum, VPN-ul este integrat în browser-ul de Android al Opera, după ce a fost în faza de testare luna trecută. Utilizatorii pot alege un server dintr-o multitudine de locaţii, iar browser-ul va realizat o conexiune privată între dispozitiv şi acesta, folosind criptare de 256 de biţi, conform TechCrunch.

Spre deosebire de alte servicii de acest tip, folosirea VPN-ului Opera nu necesită crearea unui cont.

Prin oferirea unui serviciu gratuit de VPN, Opera încearcă să recupereze un număr din utilizatorii pierduţi în faţa celor de la Google Chrome sau Safari. Anul trecut, compania norvegiană a mai introdus şi un portofel digital de Ethereum şi o temă nocturnă.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: