După concertul secret de luna trecută, de la Londra, unde cei de la Gorillaz au interpretat, în premieră, cântecele de pe noul lor album, Humanz, Telekom Electronic Beats anunţă o nouă premieră: prima discuţie live a trupei cu fanii, transmisă în exclusivitate pe canalul YouTube Electronic Beats, joi, 20 aprilie, ora 16.00 CET (17.00 ora locală).
 
Gazda transmisiunii a fost MistaJam, DJ-ul numărul unu de la Radio BBC, interviul live oferind fanilor din toată lumea şansa de a afla, direct de la Murdoc şi 2D, mai multe despre noul album, la care se adaugă posibilitatea, pentru fanii mai norocoşi, de a adresa întrebări în timp real acestor două legende ale muzicii electronice. 
 
Pentru a duce şi mai departe parteneriatul inovator cu cei de la Gorillaz, Telekom Electronic Beats a lansat joi aplicaţia Lenz. Descărcabilă gratuit, Lenz transformă orice suprafaţă magenta, precum logo-ul Electronic Beats, într-un portal virtual prin intermediul căruia utilizatorii vor putea accesa conţinut Gorillaz în exclusivitate. 
 
“Aplicaţia Lenz este exemplul potrivit despre cum puterea de conectare a tehnologiei mobile poate fi folosită pentru a deschide o nouă dimensiune muzicală”, a spus Wolfgang Kampbartold, Vicepresedinte International Market Communication din cadrul Deutsche Telekom. “Aplicaţiile inovatoare care folosesc tehnologia de realitate augmentată, precum aplicaţia Lenz, ne permit îmbinarea diferitelor dimensiuni, creând astfel ceva cu totul nou, nemaivăzut până acum, oferind fanilor oportunitatea de a experimenta un nivel de profunzime şi explorare de neimaginat până în acest moment”. 
 
Tehnologia inovatoare de realitate augmentată oferă utilizatorilor şansa să experimenteze o cu totul altă dimensiune a trupei, incluzând o privire mai amănunţită în casa Gorillaz, unde se află membrii trupei - Murdoc Niccals, Russel Hobbs, 2D şi Noodle, precum şi acces la conţinut video în exclusivitate. Datorită tehnologiei Telekom, care le va permite fanilor să fie cât mai aproape de membrii trupei Gorillaz, pe parcursul următoarelor săptămâni va fi oferit şi mai mult conţinut de explorat. 
 
Alături de interviul live şi de aplicaţia Lenz, parteneriatul dintre Telekom Electronic Beats şi Gorillaz prezintă, de asemenea, headlineul celor 4 concerte Telekom Electronic Beats din iunie, anul acesta. 
 
Au fost confirmate datele pentru Varşovia (14 iunie), Budapesta (16 iunie), Katowice (18 iunie) şi Cologne (20 iunie). Detalii suplimentare, precum şi informaţii despre preţul biletelor, pe www.electronicbeats.net.