O eroare a aplicaţiei Messenger Kids a celor de la Facebook a permis copiiilor să comunice cu străini

O eroare a aplicaţiei Messenger Kids a celor de la Facebook a permis copiiilor să comunice cu străini

Captura via Youtube

Numărul utilizatorilor de internet foarte tineri este în continuă expansiune, astfel că şi aplicaţiile special concepute pentru cei mici au început să fie din ce în ce mai populare. Facebook a construit o versiune de Messenger dedicată acestora, însă aplicaţia s-a confruntat cu o gravă problemă de securitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eroarea aplicaţiei a făcut ca aceasta să nu îşi poată îndeplini practic principalul scop pentru care a fost proiectată. Copiii care utilizează aplicaţia au putut intra în contact cu persoane străine, un lucru pe care Messenger Kids ar trebui să îl împiedice în mod normal.

Messenger Kids este adresată copiiilor cu vârste sub 13 ani, oferind un ”mediu controlat” prin care părinţii pot verifica persoanele cu care intră în contact cei mici şi pot decide dacă le oferă sau nu permisiunea acestora de a dialoga cu aceste persoane. Însă o problemă a aplicaţiei a făcut ca aprobarea părinţilor să nu mai fie necesară.

Aplicaţia a introdus recent o funcţie de group chat, care permite mai multor persoane să comunice în acelaşi timp. Funcţia oferea practic posibilitatea prietenilor celor mici de a-i invita în astfel de chat-uri cu persoane necunoscute, o problemă evidentă când vine vorba de securitatea copiiilor.

Facebook nu a recunoscut oficial această situaţie, însă a confirmat celor de la The Verge că a trimis email-uri părinţilor, avertizându-i în legătură cu ce se poate întâmpla. Gigantul american a recunoscut că este o ”eroare tehnică” din partea sa, luând decizia de a închide aceste chat-uri, fără a renunţa însă la funcţie, pe care o va îmbunătăţi pentru a împiedica apariţia unor astfel de erori în viitor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: