Noul smartphone anunţat de Apple va fi primul terminal al companiei americane care va dispune de un procesor cu şase nuclee. Cum se va numi telefonul

Noul smartphone anunţat de Apple va fi primul terminal al companiei americane care va dispune de un procesor cu şase nuclee. Cum se va numi telefonul

Noul iPhone se va lansa marţi seară, iar zvonurile despre acesta ating apogeul. Dacă iniţial se zvonea că smartphone-ul se va numi iPhone 8, se pare că nu mai este cazul de aşa ceva.

Ştiri pe aceeaşi temă

iPhone X este numele noului telefon aniversar, care este menit să celebreze zece ani de la lansarea primului iPhone, în 2007. Acest lucru a fost descoperit de către un devoltator software care a demascat noua denumire cu ajutorul codului sursă găsit în noua verisune a sistemului de operare iOS 11.

Pe lângă aceste informaţii, se pare că noul iPhone X va fi priumul din istoria companiei din Cupertino care va echipa un procesor hexa-core, cu şase nuclee. Este cunoscut faptul că Apple alege să folosească an de an procesoare produse in-house, spre deosebire de Samsung, care alternează Exynos-ul producţie proprie, în diferite zone ale globului, cu Snapdragon 835, vârful de gamă de la Qualcomm.

Chiar dacă, pe hârtie, noul procesor Apple A11 este mai slab decât rivalul de la Qualcomm, acesta va da un randament mai ridicat pe iPhone, datorită optimizării mult mai bune în ceea ce priveşte relaţia dintre hardware şi software. Din acelaşi motiv, terminalele produse de Apple au memorii RAM mai slabe decât rivalii din piaţă, însă oferă o performanţă mai ridicată.

Apple iPhone X, împreună cu iPhone 8 şi iPhone 8 Plus (noile denumiri vehiculate ale lui iPhone 7S şi 7S Plus) vor fi lansate marţi, 12 septembrie, la 20:00, ora României. Evenimentul va putea fi urmărit pe site-ul companiei americane în format livestream de pe orice dispozitiv Apple, de pe browserul Safari, sau, în cazul utilizatorilor de Windows 10, de pe browserul Edge.

citeste totul despre: