Nopţi de Mobile World Congress - În căutarea listei cu cinci motive pentru care Samsung va avea succes cu Galaxy S6

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samsung Galaxy S6

După ce în 2014, când a lansat Samsung Galaxy S5, firma sud-coreeană părea deja în derivă, ieri a demonstrat la Barcelona că are cu adevărat argumentele pentru a fi în top. Deşi nu renunţă la năravul de a copia cel mai bun design, Samsung Galaxy S6 şi acum, noul Samsung Galaxy S6 Edge, au şi avantaje, dincolo de criticile internetului.

Dacă Samsung Galaxy S nu ar fi existat el trebuia inventat. Samsung a reuşit să ducă lumea telefoanelor mobile înainte. Chiar dacă prin mimetism multă vreme, Samsung a ameninţat, a urcat în clasament, a dus tehnologia mobilă în casa oamenilor. Din acest motiv, strategia lor de copiere nu mi se pare întru totul negativă. Au trecut ani, iar Samsung Galaxy S6 nu mai are acelaşi sex appeal ca generaţiile anterioare. Dar l-ar putea avea Edge.

Am descoperit cinci argumente pentru care Samsung va avea succes cu aceste două telefoane, dar asta nu garantează că va rămâne pe primul loc.

1. Va fura din piaţa iPhone, pentru că a adus un design asemănător, o carcasă unibody, combinată cu sticla de pe spate. De asemenea, are stocare de 32, 64 şi 128 de GB şi nu necesită card microSD. Dacă intenţia Samsung a fost de simplificare, atunci şi-au atins acest punct. Iar simplificarea e mai bună uneori, deşi a ucis două caracteristici iubite de fanii Android.

Samsung Galaxy S6 Edge se simte ca un adevărat flagship, adică un telefon care să fie perla coroanei. Samsung Galaxy S5 a avut acest defect - era atât de simplist şi cuminte, încât nu a putut fi flagship-ul Samsung. În 2014, pentru prima oară, linia Note a devenit eticheta Samsung. Anul acesta, S6 Edge are şansa de a fi locomotiva.

Riscul este ca fanii Android sau Samsung să nu dorească un telefon fără baterie înlocuibilă sau card microSD.

2. Samsung Galaxy S6 Edge este cu adevărat o noutate pe piaţă.

Note Edge a fost un experiment, iar S6 Edge e maturizarea acestui device. Cele două margini rotunjite nu sunt numai plăcute din punct de vedere estetic, dar una dintre ele este şi funcţională.

Marginea de pe Samsung e o zonă unde primim notificări în diverse culori, un punct interesant şi Sexy, e locul pentru notificări atunci când suntem în şedinţe şi e unică pe piaţă. Ecranul curbat nu e tocmai ceea ce ne imaginam, dar cu paşi mici Samsung redevine motorul noilor caracteristici în telefoane.

samsung galaxy s6

3. Camera de selfie va vinde volume către tineri.

Esenţial pentru Samsung e ca cei care cumpără acest telefon să nu semene cu directorii săi. E o vorba aici la Mobile World Congress în Barcelona - dacă vezi cinci asiatici la costum, ai mari şanse să fie de la Samsung.

Camera principală are 16 megapixeli şi se laudă cu performanţe mai bune în lumină slabă. Iar cea de selfie a ajuns la standardul actual, cel de 5 megapixeli. În plus, are şi un fel de mic Photoshop integrat. A venit rândul Samsung să se inspire de la colegii mai tineri din Asia, care au priceput că o cameră de selfie poate fi o bombă de vânzări.

4. Samsung Pay va fi adoptat pe scară largă în Coreea de Sud şi ţările limitrofe, deci ar putea deschide drumul către adopţia unui sistem de plată universal pe telefoanele mobile. Nu cred că lumea va fi multă vreme împărţită în sisteme de plăţi proprietare. Cred că Android va avea un sistem, iar iOS altul. Dar nu vom vedea prea curând LG Pay sau Sony Pay. Samsung şi-a asumat curajul de a urma Apple şi a de a lansa un propriu serviciu care transformă telefonul în card.

E un deschizător de drumuri către o tehnologie de care avem nevoie pentru a ne simplifica viaţa. E natural să vrem să plătim cu telefonul şi nu există limită de tehnologie.

Samsung Galaxy S6

5. Va genera răspuns din partea rivalilor chinezi, care vor aduce noi caracteristici.

Îmi place să văd piaţa extinsă de telefoane mobile atunci când se lansează un terminal. Apariţia Samsung Galaxy S6 şi S6 Edge vor duce la un răspuns din partea Xiaomi, Oppo, Meizu şi alţii. Chinezii au deja tehnologia, au puterea în terminale, dacă vor aduce şi ecrane rotunjite, notificări inteligente şi camere mai bune, atunci preţurile vor scădea, dar tehnologia evoluează.

Un argument pentru care nu voi putea respecta Samsung prea curând. Poza asta. Over and over again. E dificil să zici că Samsung nu seamănă cu Apple. E o acţiune fără ruşine. Depinde cât de mult contează asta pentru client. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite