Nokia prezintă două telefoane uriaşe: Lumia 1520 atacă Galaxy Note 3, iar Lumia 1320 este mare şi ieftin

Nokia prezintă două telefoane uriaşe: Lumia 1520 atacă Galaxy Note 3, iar Lumia 1320 este mare şi ieftin

Lumia 1520 şi Lumia 1320 arată la fel, dar au performanţe puţin diferite

Nokia a lansat Lumia 1520 şi Lumia 1320, două telefoane de 6 inci care vor concura direct cu cele mai mari telefoane de pe piaţă. Unul este pentru clienţii care vor performanţe şi nu se uită la bani, iar al doilea pentru cei care vor un telefon mare, dar la un preţ accesibil.

După toate zvonurile din săptămânile care au trecut, Nokia a confirmat faptul că va avea nu una, ci două phablete pe o piaţă deja interesantă. Nokia Lumia 1520 are cele mai bune caracteristici pentru un telefon cu Windows Phone 8, iar Nokia Lumia 1320 se adresează clienţilor care vor ceva mai ieftin.

Lumia 1520 este un telefon cu un ecran de 6 inci şi o rezoluţie 1080p. Procesorul este unul Snapdragon 800, ca şi pe Galaxy Note 3, dar şi ca pe tableta Lumia 2520. Este tactat la 2,2 Ghz şi are patru nuclee. Nokia nu a făcut compromisuri nici la memoria internă: 2 GB RAM şi capacitate de stocare de 32 de GB, la care se adaugă 7 GB în SkyDrive şi suport pentru microSD până la 64 de GB. Destul pentru toţi!

Potrivit reacţiilor de până acum, ca şi la Lumia 2520, Nokia s-a concentrat foarte mult pe calitatea ecranului şi se transformă într-adevăr în producătorul premium pe care-l cunoşteam acum câţiva ani. Culorile sunt mai bune, iar unghiul de vizualizare impresionant. Sistemul de operare Windows Phone 8 a fost îmbunătăţit şi adaptat pentru procesoare quad core şi ecrane atât de mari, primind încă o coloană de aplicaţii. Pe primul ecran de pe Lumia 1520 ar putea să vă încapă toate aplicaţiile, inclusiv ultimele apariţii: Instagram şi Vine. Ce înseamnă introducerea acestor aplicaţii? Înseamnă că puteţi avea încredere în sistemul de operare de la Nokia, iar marile firme de software au încredere în dezvoltarea Windows Phone, care începe să cucerească o cotă de piaţă din ce în ce mai mare.

Camera foto este una PureView, dar redusă la 20 de megapixeli. Cu toate acestea, păstrează stabilizarea optică, oversampling-ul şi capabilităţile de zoom. De asemenea, este completată şi de aplicaţia Nokia Camera, dar şi noua aplicaţie Nokia Storyteller, care permite lipirea imaginilor şi videoclipurilor, pentru realizarea unui colaj. De asemenea, Storyteller realizează o călătorie cronologică a imaginilor, cu ajutorul integrării cu Here Maps. Camera frontală este de 1,2 megapixeli. Bateria integrată poate fi încărcată şi wireless, clasic pentru Nokia şi are o capacitate de 3.400 de miliamperi.

Ce lipseşte? Spre deosebire de Samsung Galaxy Note 3, phableta de la Nokia nu are suport pentru stylus. Nokia a preferat o carcasă subţire. Cu toate acestea, există o husă care acţionează şi ca stand, pentru ca telefonul să stea pe birou şi să ne putăm uita la notificări sau la un film.

Preţul va fi pe măsură. Fără abonament, Nokia a anunţat că va costa 800 de dolari.

Nokia Lumia 1320 - un uriaş mai ieftin

Lumia 1320 arată aproape la fel cu Nokia Lumia 1520, dar demonstrează că Nokia vrea să fie serioasă şi să se extindă pe toate palierele de preţ şi dimensiuni. După 18 luni de când a intrat serios în universul Windows, Nokia are terminale accesibile (Lumia 520), terminale mai mari, dar ieftine, telefoane mid level, high end (Lumia 925), dar şi de nişă (Lumia 1020).

Lumia 1320 are un ecran 720p, un procesor dual core Snapdragon 400 şi 1 GB RAM. De asemenea, camera foto este una standard, de 5 megapixeli. Telefonul costă doar 340 de dolari. Cu toate că are procesor mai slab decât fratele său, ecosistemul Windows Phone este cunoscut pentru un lucru esenţial: optimizare. Lumia 520 merge la fel de bine ca un Lumia 925, deşi diferenţa se vede la ecran şi la unele aplicaţii de editare foto/video.

Citiţi un review adevarul.ro la Nokia Lumia 1020. 

Sau puteţi citi un review la Nokia Lumia 925. 

Ne vedem pe Facebook - Tech Adevărul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: