Nokia încheie era alternativelor, anunţă lansarea aplicaţiei oficiale de Instagram

Nokia încheie era alternativelor, anunţă lansarea aplicaţiei oficiale de Instagram

Instagram ajunge pe Windows Phone 8. Şi nu, nu este o alternativă.

Nokia a anunţat astăzi două noi dispozitive, Lumia 1520 şi Lumia 1320 cu Windows Phone 8, şi o tabletă, prima a sa şi concurentă pentru Surface 2 de la Microsoft. Şi la ceas de eveniment, producătorul a anunţat şi că Instagram vine oficial pe Windows Phone 8.

Instagram nu este nicidecum aplicaţia supremă, nu va aduce peste noapte în ecosistemul Windows Phone toate aplicaţiile lipsă, dar este un nume dorit de utilizatori. După ce, în vară, Nokia a anunţat că aduce cea mai bună alternativă la Instagram, acum anunţă lansarea celei oficiale. Lansare care nu s-a întâmplat azi, ci va fi realizată în următoarele săptămâni, notează The Verge

„Ţelul nostru suprem este să aducem Instagram oricui vrea să folosească reţeaua. În următoarele săptămâni, utilizatorii de Windows Phone vor avea ocazia să păstreze şi împărtăşească momente frumoase [prin Instagram]“, a afirmat Kevin Systrom, fondator Instagram. Şi acestea fiind spuse, cu ce vine Instagram? Încă nu e clar, cele două companii nu au spus asta. În prezent, pe Android şi iOS, Instagram îţi permite să încarci atât poze, cât şi video, iar pe acestea le poţi edita la nivel minimal.

Pe Windows Phone 8 mai există 6tag, cea mai bună alternativă la Instagram. Asta pentru că Hipstamatic, cea anunţată de Nokia în vară, nu poate încărca şi videoclipuri. De asemenea, alături de Instagram va veni şi Vine, un serviciu foarte popular oferit în prezent de Twitter pentru a încărca videoclipuri de circa 6 secunde.

Şi câteva titluri noi de la Nokia

Pe lângă aceste veşti, Nokia a spus că lansează Nokia Video Director prin care poţi crea, edita şi împărtăşi clipuri video personalizate direct de pe Lumia 2520 sau telefoane cu Windows Phone şi Nokia Beamer care ajută consumatorii să împărtăşească uşor şi rapid experienţe şi idei cu prietenii sau colegii, prin proiectarea ecranului telefonului către un ecran compatibil HTML5. Iar Nokia Storyteller este o aplicaţie care integrează automat fotografiile din telefon cu informaţii de localizare oferite de Here Maps şi afişază imagini cronologice din călătorii pe o hartă.

Mai sunt Dragons Adventure, DreamWorks Animation pentru divertisment pe Lumia 2520, noua tabletă a companiei. De asemenea, pentru cei care ţin să-şi noteze idei şi lucruri de făcut, există Papyrus şi InNote. La peste doi ani de când Nokia a introdus Windows Phone în portofoliul său, rămâne cel mai activ jucător. Totuşi, din 2014 va deveni o parte din portofoliul Microsoft.

Ne vedem pe Facebook - Tech Adevărul. 

Află mai multe despre Nokia şi lansările sale:

Nokia prezintă două telefoane uriaşe: Lumia 1520 atacă Galaxy Note 3, iar Lumia 1320 este mare şi ieftin

FOTO Nokia lansează vedete din seria Lumia, dar aduce şi noutăţi Asha. Noile modele sunt Asha 500, 501 şi 503

Nokia lansează prima tabletă şi poate fi cel mai bun gadget mobil cu Windows RT

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările