Nokia anunţă X71, primul său telefon cu ecran perforat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nokia X71 FOTO via HMD Global

Finlandezii urmează modelul gamei S10 a celor de la Samsung, adoptând un ecran perforat pe cel mai nou smartphone al lor.

După Nokia PureView 9, celebrul telefon cu cinci camere, compania finlandeză continuă să exploreze cu sistemul de cameră de pe dispozitivele sale. Nokia X71 va fi primul telefon al acestora cu un ecran perforat, de tipul celui pe care l-am mai văzut la Samsung Galaxy S10.

Spre deosebire de producătorul sud-coreean însă, Nokia poziţionează gaura pentru cameră în partea din stânga sus a ecranului.

Nokia X71 vine cu un display de 6,39 inci Full HD LCD cu un aspect ratio de 19,3:9. Telefonul are şi un senzor de amprentă, amplasat pe spate, sub cele trei camere dispuse pe verticală, în partea centrală a dispozitivului.

Procesorul este un Snapdragon 660, cu 6GB de RAM şi 128GB spaţiu de stocare. Camera de selfie are 16MP, în timp ce camera principală de pe spate are 48MP. Celei din urmă i se adaugă o lentilă ultra-wide de 8MP şi una care măsoară adâncimea, de 5MP, arată site-ul bgr.com.

Telefonul are o baterie de 3500 mAh, conectivitate USB-C şi un jack clasic, de 3,5mm. De asemenea, vine cu Android 9.0 Pie.

Partea proastă însă este că Nokia X71 este disponibil numai în Taiwan momentan, la un preţ de aproximativ 385 de dolari. Cu toate acestea, compania l-ar putea lansa în Statele Unite şi în Europa în curând, sub numele Nokia 8.1 Plus.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite