Nokia traversează cea mai bună perioadă din ultima vreme: 8 milioane de smartphone-uri vândute în trei luni

Nokia traversează cea mai bună perioadă din ultima vreme: 8 milioane de smartphone-uri vândute în trei luni

Nokia vinde din ce în ce mai multe smartphone-uri cu Windows Phone FOTO Adevărul/Răzvan Băltăreţu

Nokia traversează o perioadă mai bună decât se aşteptau mulţi oameni. Potrivit ultimelor date, Nokia atinge un record de vânzări în categoria smartphone-urilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit "Wall Street Journal", seria Lumia va atinge un record de când a fost lansată. Perioada analizată a fost iunie-septembrie, iar Nokia a vândut aproximativ 8 milioane de unităţi, faţă de 7,4 unităţi în trimestrul anterior. Anul trecut, Nokia reuşise să vândă doar 2,9 milioane de unităţi din seria sa de smartphone-uri. Rezultatele sunt foarte bune pentru firma care a fost vândută către Microsoft, principalul său partener.

Nokia va avea un eveniment mâine în Dubai unde va lansa o tabletă şi un telefon de 6 inci, prima phabletă din istoira companiei. Înainte de eveniment, rezultatele par încurajatoare: Nokia acoperă toate categoriile de smartphone-uri, ecosistemul Windows Phone începe să aibă toate programele necesare, iar oamenii se adaptează.

Potrivit reprezentanţilor Microsoft, Windows Phone are rata de mulţumire cea mai mare dintre sistemele de operare mobile. Utilizatori de Windows Phone, aşa este? 

Nokia domină Windows Phone

Potrivit datelor publicate acum câteva zile de AdDuplex, pe blogul companiei, Nokia Lumia 520 reprezintă cel mai popular dispozitiv cu Windows Phone. 

La nivel mondial, după cum se vede în graficul-plăcintă de mai jos, Lumia 520 înseamnă 23,2% din vânzări, în timp ce Lumia 920, un device destul de scump, are 9,2% din piaţă, la egalitate cu Lumia 620. 

Dispozitivele noi, cum ar fi Lumia 925 sau Lumia 1020 nu intră în această listă. Dacă ne limităm doar la Windows Phone 8, atunci 520 înseamnă 32,8% din vânzări, în timp ce Lumia 925 reprezintă acum 2,3% din vânzări, un semnal bun pentru Nokia şi Microsoft. Singurul dispozitiv diferit de cel al Nokia este HTC 8x, device-ul mai ieftin al taiwanezilor, care reprezintă 3,2% din vânzări. Detaliile le puteţi vedea în graficul de mai jos. Potrivit datelor AdDuplex, Lumia 1020 este al 21-lea cel mai popular dispozitiv cu Windows Phone şi pe locul 14 pentru Windows Phone 8. Era de aşteptat ca 1020 să nu fie atractiv pentru toată lumea, dar dacă va intra în top 10, e un semnal pozitiv.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările