MWC 2016 - Totul despre noul telefon LG: G5 devine centrul distracţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
LG G5 a fost prezentat oficial în Barcelona. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
LG G5 a fost prezentat oficial în Barcelona. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Despre LG G5 s-a tot zvonit până când a fost anunţat oficial. Dotările sunt dintre cele mai bune, dar nu doar asta contează la acest model.

Înainte de toate, LG G5 este modular. Asta înseamnă că poţi adăuga diverse componente noi. Un exemplu foarte bun e bateria. Deocamdată e mai mică, de 2.800 mAh, dar LG susţine că e optimizată pentru a nu se consuma prea repede. Dacă nu crezi că ai suficientă energie, vei putea cumpăra o baterie de 4.000 mAh.

Modulele acestea se prind de o carcasă din metal, LG alegând calea aceasta după ce ne-a tot propus dispozitiv din plastic în ultimii ani.

Modulele acestea se duc dincolo de a fi doar simple extinderi ale telefonului. Sunt şi vor mai fi adăugate gadgeturi care completează ceea ce faci cu telefonul, iar acestea sunt reunite sub numele „LG Friends“. Este ceea ce LG consideră că lipsea lumii ca să aibă chef de joacă.

Cu astfel de dispozitive ready to play, sud-coreenii garantează că din trei atingeri ai configurat dispozitivul şi e gata de folosit de mai toate persoanele. Ba chiar şi o dronă va putea fi controlată de, să zicem, un pensionar.

LG G5 şi cele mai importante schimbări pe care le aduce Se prea poate ca #MWC2016 să rămână în istorie prin LG G5, un smartphone care e definit mai ales de gadgeturile şi modulele terţe. Îi facem analiza capacităţilor aici: http://bit.ly/1QxnP9b Posted by playtech.ro on Wednesday, February 24, 2016

Pe listă sunt, deocamdată, LG 360 VR - ochelari de realitate virtuală, LG 360 Cam - o cameră pentru fotografiere şi filmare la 360 de grade, Rolling Bot - un robot similar BB8 din Star Wars, controlat prin telefon şi dotat cu cameră video şi modulele pentru cameră şi un modul de la Bang&Olufsen pentru ascultat muzică de înaltă calitate.

Dotările tehnice ale LG G5

LG G5 are carcasă din aluminiu, senzor de scanare a amprentei în care este integrat şi butonul de pornire, USB-C şi suportă încărcare rapidă. Butoanele de volum au fost mutate pe lateral, spre deosebire de modelele de până acum când erau aşezate pe spate sub cameră. De asemenea, LG G5 are un procesor Snapdragon 820 de la Qualcomm. E cel mai nou şi mai tare între procesoare, sper însă că acesta nu se va supraîncălzi ca precedentul.

lgg5 mwc2016 foto razvan baltaretu/adevarul

Sistemul de operare e Android Marshmallow, spaţiul intern de stocare e de 32GB, dar suportă card microSD, iar memoria RAM e de 4GB. Ce-i interesant e că ecranul a fost redus. Acum e de 5,3 inci la rezoluţie 2K, spre deosebire de precedentele modele, unde era la 5,5 inci.

Este mai mic decât LG G4 şi este un lucru tare bun. Referitor la ecran, modul Always-on s-ar putea dovedi interesant. Sud-coreenii susţin că ideea provine de la LG V10, pe care l-au lansat la finalul anului trecut, şi acesta te ajută să vezi ceasul şi ce notificări ai fără să mai activezi întreg ecranul.

lgg5 mwc2016 foto razvan baltaretu/adevarul

Tehnologia display-ului încă este IPS LCD, iar pentru Always-on este activat parţial. LG spune că a creat acest mod pentru că ne verificăm telefoanel de 150 de ori pe zi, iar astfel ne ţinem puţin departe de ele. Modul Always-on consumă doar 0,8% din totalul unei ore, susţine LG.

Poze în care cuprinzi totul

Referitor la camerele foto, LG G5 are două pe spate, dar nu doar de dragul de a refocaliza. Una este pentru pozele în care vrei să surprinzi totul.  Are un unghi larg, de 135 de grade, peste ceea ce ai putea vedea cu ochiul liber. Pozele finale sunt uşor deformate pe margini, dar nu se poate altfel, ţine de fizică.

Este însă singurul telefon cu distribuţie globală care să dispună de aşa funcţionalitate şi este deja un atu. Camera principală are 16 megapixeli, pe când cea cu unghi larg are 8 megapixeli. Interfaţa camerei le va fi familiară utilizatorilor de LG, oferind acelaşi nivel de control manual întâlnit la modelul precedent, LG G4. Odată cu noul model, LG a introdus şi câteva filtre foto care imită filmele vechi la fel de bine cum o fac filtrele din Instagram - ceea ce înseamnă că nu prea bine.

lgg5 mwc2016 foto razvan baltaretu/adevarul

Telefonul este acum ceea ce n-au fost precedentele: construit din metal, cu ecran mai mic, dar rezoluţie la fel de mare, va fi disponibil în patru nuanţe de culoare, printre care şi roz, iar „prieteniile“ cu alte gadgeturi reprezintă un demers ambiţios al LG. Dacă are succes, atunci un aşa telefon va fi mai mult decât un telefon. Va deveni un centru al acestor gadgeturi. Ochelarii de realitate virtuală, de exemplu, se conectează la telefon prin cablu. Spre deosebire de alternativele de la Samsung sau Zeiss, aceştia sunt mult mai uşor şi mai puţin incomozi. Vor fi lansaţi în următoarele luni, la fel ca toate celelalte gadgeturi.

Iar Rolling Bot, ca dronele şi alte gadgeturi similare, s-ar putea bucura de cel mai mare succes. Controlul facil şi diversele moduri în care te poţi distra cu ele le fac potrivit unui public destul de mare. Spre exemplu, pentru LG 360 Cam, sud-coreenii au parteneriat cu Google. Cum ea tot produce conţinut la 360 de grade, de ce să nu fie folosit? Ei bine, va fi utilizat în Google Street View, acolo unde oricine poate contribui cu cartografieri.

Nu toate dispozitivele de conectare la telefon vor fi disponibile din prima zi, Rolling Bot ar putea întârzia câteva luni, dar dacă alegi LG G5 vei ajunge să ai ocazia să le cumperi. Acum, contează foarte mult şi pretul, dar acestea sunt, în definitiv, jucării şi pentru oameni mari.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite