MWC 2014: Sony pregăteşte Xperia G, un nou smartphone, dar cu preţ mai mic

MWC 2014: Sony pregăteşte Xperia G, un nou smartphone, dar cu preţ mai mic

Sony Xperia G, un nou smartphone de la japonezi. FOTO ViziLeaks (Twitter)

Sony renunţă la computere cu Windows, dar mizează mai mult pe telefoane. După ce la CES 2014 a lansat un smartphone „mini“, dar cu dotări bune, pentru Barcelona ar pregăti un smartphone „de buget“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sony Xperia G, acesta se pare că ar fi următorul smartphone pe care japonezii îl pregătesc pentru 2014, iar debutul va fi la Mobile World Congress din Barcelona. Pozele recente apar pe contul ViziLeaks, acelaşi cont prin care au apărut şi primele imagini cu Nokia Lumia 1020 înainte de lansarea de anul trecut. Sony Xperia G ar urma să aibă un ecran mai mic de 5 inci, după cum se vede în comparaţie cu Xperia Z1, iar Sony ar renunţa la construcţia premium pentru a furniza un telefon mai ieftin.

Noua serie Xperia pe care Sony a inaugurat-o la CES 2013 aduce telefoane rezistente la apă, dar s-ar putea ca Xperia G să nu întrunească această cerinţă tot pe fondul reducerii costului. Pe lista de dotări, conform unui nou mesaj ViziLeaks, s-ar trece un procesor Snapdragon 400, cel mai popular pentru modelele „de buget“, o rezoluţie HD pentru ecran şi memorie RAM de 1GB. Spaţiul de stocare ar fi de 8GB, completat de un slot pentru card microSD.

Camera foto nu va mai fi de 20 de megapixeli, ci doar de 8 MP, dar probabil vor fi preluate câteva dintre funcţiile disponibile pe celelalte terminale ale companiei. În prezent, cel mai bun smartphone al japonezilor este Sony Xperia Z1 lansat la IFA 2013.

Tech Adevărul este şi pe Facebook. Hai în vizită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: