Motorola g50, smartphone de buget cu 5G, ecran de 90Hz şi autonomie mare [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:
moto g50. FOTO Adrian Pogîngeanu
moto g50. FOTO Adrian Pogîngeanu

Moto G50 este încă unul dintre telefoanele de buget lansate de Motorola în 2021, care aduce conectivitate 5G, un ecran de 90 Hz şi alte câteva carcateristici interesante despre care vom vorbi în continuare.

Cum arată moto g50 la prima vedere: un smartphone, potrivit de mare şi de gros, la care îmi atrage atenţia doar butonul Google. De ce butonul Google? Pentru că iniţial nu ştiu ce este, la ce foloseşte, şi pentru că toate cele 3 butoanele sunt pe aceeaşi parte, dreapta. 

Pe stânga e doar slotul pentru cartelă SIM, în partea de jos are difuzorul, portul USB-C şi mufa jack de 3.5 mm.

Marginile şi spatele sunt din plastic, dar n-aş putea spune asta doar folosindu-l, pentru că nu-ţi dai seama. Tot pe spate, comun cu logo-ul Motorola, avem un senzor de amprentă. Dimensiunile telefonului sunt 164.9 x 74.9 x 9 mm şi cântăreşte 192 g.

Altfel, designul e unul clasic, marginile au finisaj mat, iar spatele e lucios în nuanţe gri-albastre, în funcţie de unghiul din care-l priveşti şi de lumină, Motorola o numeşte Steel Gray. 

Motorola moto g50 FOTO Adrian Pogîngeanu

Ecranul are o bărbie pronunţată şi o cameră de selfie tip lacrimă în partea de sus, raportul ecran - corp este de 83.2 %. Dacă tot vorbim de construcţie şi aspect, poate ar trebui menţionat că moto g50 are un design rezistent la stropire.

Ecranul e un IPS LCD cu diagonala de 6.5 inci, cu raport 20:9, rezoluţie 720 x 1600 p şi rată de refresh de 90Hz. Culorile sunt plăcute, vii, dar ecranul nu este atât de luminos şi în soare se vede mai greu.

Principalele specificaţii ale terminalului smartphone moto g50 testat (XT2137-1): procesor Snapdragon 480 5G (8 nm), GPU Adreno 619, memorie de stocare 64 GB, stocarea poate fi extinsă cu microSDXC sau utilizatorul poate folosi un al doilea SIM. Memorie RAM 4GB.

Camera triplă din spate e formată din:

- cea principală wide (26 mm) de 48 MP cu f/1.7 şi PDAF
- una macro de 5 MP cu f/2.4
- un senzor de adâncime de 2 MP cu f/2.4 pentru portrete
Alte opţiuni sunt LED flash, HDR, panorama etc.
Camera filmează până la 1080p cu 30/60fps. 

moto g50 camere spate

Imagine de zi

moto g50 imagini zi noapte macro

Imagine de noapte.

moto g50 imagini zi noapte macro

Imagine macro.

moto g50 imagini zi noapte macro

Fotografii în modul Portret.

Moto g50 colaj portret

Camera de selfie este wide de 13 MP, f/2.2, HDR şi filmează 1080p cu 30/60fps.

Filmare de zi 1080/ 60fps

Camera principală face fotografii bune în lumina zilei, culorile sunt echilibrate, gama dinamică largă şi detaliile suficiente. Dar, neavând decât zoom digital, este destul de limitată. Noaptea, din cauza lipsei stabilizării e destul de greu să scoţi imagini reuşite şi nici Night mode nu ajută foarte mult. Îmi place camera de macro şi modul cum este separat de fundal subiectul, în modul Portret.

Filmările FullHD sunt decente, dar şi aici se simte lipsa stabilizării. Dacă nu eşti atent, clipurile video îţi pot ieşi mişcate.

În ansamblu, camera reflectă segmentul de preţ al telefonului, fără a ieşi cu nimic în evidenţă. Poate doar acurateţea expunerii, echilibrul între umbră şi lumină, care este excelent.

Moto g50 lumina umbra

Sunetul este un capitol unde moto g50 punctează satisfăcător. Singurul difuzor aflat în partea de jos a terminalului, lângă mufa USB-C, are un volum puternic. Avem şi mufa Jack de 3.5 mm, pentru cei care au căşti.

Gaming. Cu doar 4GB de RAM aş fi fost tentat să spun că moto g50 nu va face faţă prea bine în jocuri, dar m-a contrazis. În Asphalt 9 pe calitate grafică ridicată a mers perfect, rapid, fluid, exact cum ar trebui. Din cauza melodiilor din joc YouTube a decis să scoată sunetul videoclipului.

Asphalt 9

Şi în Call of Duty: Mobile s-a descurcat excelent cu setările grafice pe HIGH,  framerate (numărul de cadre pe secundă) la maximum.

Cum se mişcă moto g50 în orice altceva decât jocuri, pentru un smartphone de buget e destul de rapid, chiar n-ai ce să-i reproşezi. Dar decât să-ţi povestesc, mai bine îţi arăt.

Rezultate în testele sintetice: Antutu Benchmark, 3DMark - Wild Life şi Geekbench. 

moto g50 teste sintetice

Telefonul are o baterie mare de 5000mAh cu încărcare rapidă la 15W. Autonomia este excelentă, dar încarcarea putea fi mai rapidă. În teste am obţinut aproape 20 de ore de SOT (ecran aprins), rezultat măsurat cu PCMark. Vezi în dreapta şi testele în reţeaua 5G.

moto g50 baterie si 5G

Cutia smartphone-ului conţine în afară de terminal: încărcator, husa TPU, manualul de utilizare, cheiţă SIM.

moto g50 continut cutie

Motorola g50 e un smartphone care nu iese în evidenţă prin design sau performanţă, deşi îşi face treaba onorabil şi, la sfârşitul zilei, când toţi ceilalţi concurenţi caută disperaţi o priză, el zâmbeşte relaxat. Dacă eşti o persoană interesată de funcţiile de bază ale unui smartphone şi ai un buget în jur de 1000 de lei, moto g50 merită în mod clar atenţie.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite