Marea schimbare la Microsoft, după achiziţia Nokia: concediază mii de oameni şi închide proiectul Nokia X

Marea schimbare la Microsoft, după achiziţia Nokia: concediază mii de oameni şi închide proiectul Nokia X

Nokia X a fost mereu un „extraterestru“ în grila Windows Phone. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Microsoft şi-a anunţat ultima strategie şi asta presupune că dă afară câteva mii de oameni şi închide proiectul Nokia X. Compania finlandeză este acum o divizie de-ale sale, iar noul director are alte planuri, care nu includ Android. Iată cum se prezintă viitorul Microsoft + Nokia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nokia, nu mai este o ştire, e o divizie a Microsoft. Şi pentru că Microsoft are propria platformă software, a decis că Nokia X nu va mai avea viaţă lungă. Visul Android al Nokia n-a ţinut decât o primăvară prelungită, scrie Playtech. Microsoft a anunţat că va concedia 18.000 de oameni în viitor, iar 12.500 dintre aceştia provin din fosta companie Nokia.

Odată cu tăierea locurilor de muncă, taie şi din proiecte, după cum scrie The Verge. Nokia X, platforma cu Android dezvoltată de finlandezi, se dovedeşte astfel un experiment de vară, fără dorinţă de dezvoltare. În schimb, Windows Phone va fi pentru toate dispozitivele.

„În completarea portofoliului nostru deja întocmit, vrem să livrăm mai multe dispozitive Lumia low-cost, preluând şi elemente de design sau funcţionalităţi de pe Nokia X. Ne aşteptăm ca trecerea să se desfăşoare rapid, continuând să vindem şi susţinem actualele dispozitive Nokia X“, se arată într-un mail trimis de Stepehn Elop, şeful pe dispozitive al Microsoft, angajaţilor.

Mai multe informaţii despre viitorul Nokia şi Microsoft sunt disponibile pe playtech.ro

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările