LG va echipa flagshipul V30 cu inteligenţă artificială pentru camera foto. Terminalul regândit va fi lansat la MWC 2018

LG va echipa flagshipul V30 cu inteligenţă artificială pentru camera foto. Terminalul regândit va fi lansat la MWC 2018

LG va prezenta prima suită a tehnologiei AI pentru smartphone-uri, în cadrul Mobile World Congress din acest an, care se va desfăşura în Barcelona, Spania. Noua tehnologie va fi integrată în versiunea 2018 a smartphone-ului LG V30, flagshipul companiei sud-coreene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vision AI: Recunoaştera imaginilor

Pe lângă lista de funcţii ale camerei foto, ce include obiective duale, obiective wide-angle cu reducere a distorsiunilor şi Obiectivul Crystal Clear, funcţia Vision AI face camera foto de pe LG V30 să fie mai inteligentă şi mai uşor de folosit.

Vision AI analizează automat obiectele, recomandând cel mai bun mod de fotografiere din opt posibilităţi: portret, mâncare, animale de companie, peisaj, oraş, flori, răsărit şi apus de soare. Unghiul de vizionare, culoarea, reflexiile de lumină, iluminarea din spate şi nivelurile de saturaţie sunt luate toate în calcul, telefonul analizând imaginile din baza sa de date pentru a determina pe ce anume focalizează camera foto şi a face recomandarea de setări optime.

De exemplu, îndreptarea obiectivului către o farfurie de paste va determina selectarea modului mâncare, rezultând culori mai calde şi o imagine foarte clară, cât mai apetisantă cu putinţă.

LG a colaborat cu un partener în domeniul recunoaşterii imaginilor, analizând peste 100.000.000 de fotografii pentru a dezvolta algoritmul de identificare folosit de telefon. Au fost create peste 1.000 de categorii unice de imagini, pentru o analiză mai precisă, având ca rezultat recomandări mai bune pentru modul de fotografiere.

Prin intermediul recunoaşterii inteligente a imaginilor, Vision AI oferă şi sfaturi de shopping. Îndreptând pur şi simplu camera foto către un obiect, Vision AI de la LG poate scana automat coduri QR, poate iniţia o căutare de imagini sau poate oferi opţiuni de shopping, inclusiv locul de unde se poate cumpăra obiectul la cel mai mic preţ, precum şi alte produse similare de care clientul ar putea fi interesat.

Un nou mod de fotografiere în condiţii de iluminare scăzută dublează automat luminozitatea imaginilor din medii întunecoase. În locul metodelor convenţionale de măsurare a nivelurilor externe ale luminii, Vision AI măsoară luminozitatea imaginii ce urmează a fi înregistrată, rezultatul fiind o ajustare mult mai precisă a luminozităţii.

Voice AI: Comenzi vocale disponibile exclusiv pentru LG

O altă nouă funcţie este Voice AI, ce va permite utilizatorilor să ruleze aplicaţii şi să schimbe setări doar prin comenzi vocale. Împreună cu Google Assistant, cele 32 de comenzi vocale disponibile exclusiv pentru LG Voice AI elimină necesitatea de a căuta prin opţiuni de meniu, permiţând selectarea directă a anumitor funcţii.

citeste totul despre: