Internet gratuit oriunde în lume cu ajutorul unei aplicaţii de mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
WiFi Mapper
WiFi Mapper

Când călătoreşti peste tot în lume, nu poţi folosi datele mobile, pentru că roaming-ul e foarte scump. Cauţi cu disperare un WiFi public şi gratuit, iar acum există aplicaţia perfectă pentru tine.

WiFi Mapper e o aplicaţie care-ţi găseşte pe o hartă toate WiFi-urile gratuite şi deschise. Pentru a folosi aplicaţia ai nevoie de internet, totuşi, ca să-ţi găsească în zona ta un WiFi bun.

WiFi Mapper îţi accesează localizarea de pe telefon, caută WiFi-ul pe hartă, introduse de alţi utilizatori şi poţi să descoperi dacă acestea sunt deschise, gratuite sau pot fi folosite pentru un timp limitat, cum sunt cele din aeroporturi.

Odată ce intri în comunitatea WiFi Mapper, poţi adăuga hotspot-uri din întreaga lume, poţi comenta şi poţi spune şi tu dacă un punct e gratuit sau nu, pentru a-i creşte încrederea în rândul utilizatorilor.

WiFi Mapper foloseşte datele comunităţii Open Signal, ceea ce înseamnă că hotspot-urile au fost autorizate de către utilizatori. Baza de date conţine 500 de milioane de hotspot-uri şi le arată doar pe cele din jurul nostru, din punct de vedere geografic. 

Descarcă WiFi Mapper de aici. 

image

Cum te protejezi de hackeri când călătoreşti

Un studiu recent făcut pe dispozitive de tip modem care sunt folosite în lanţurile hoteliere, a ajuns la concluzia că 277 de hoteluri din 29 de ţări din toată lumea sunt sub riscul de infecţie, din cauza faptului că hardware-ul este vulnerabil la hackeri.

Jason Glassberg, specialist de securitate la firma Casaba Security vorbeşte pe blogurile Huffington Post despre riscul folosirii WiFi-ului public oferit de hoteluri. Majoritatea lanţurilor hoteliere oferă WiFi pentru clienţi.

Nu face transferuri bancare în excursii. Orice computer care va fi folosit pentru a intra pe internet, verifica mail-ul sau care s-a autentificat pe o reţea publică de la hotel va avea o formă de malware pe el. Din acest motiv, nu poate fi o maşinărie sigură pentru a intra în contul online al băncii. Pentru a face banking în timp ce nu sunteţi în reţeaua de acasă, folosiţi conexiunea telefonului mobil şi aplicaţia dedicată, dar nu WiFi-ul de la hotel. În mod ideal, ar trebui să intraţi doar de pe un singur calculator în contul online al băncii.

Protejaţi-vă device-urile de hoţi. Fiecare dispozitiv luat la drum trebuie să aibă două lucruri: o parolă de acces şi posibilitatea de a şterge sau dezactiva datele de la distanţă, în caz că este furat.

Wifi Mapper

Folosiţi un manager de parole. Majoritatea oamenilor au cel puţin 12 conturi online. Din păcate, la fel de mulţi au parole asemănătoare la toate conturile. E esenţial să folosim parole foarte sigure şi putem să ne asigurăm că facem acest lucru cu un program de tip password manager. Acesta ne stochează parolele în spatele unui cod de acces securizat.

Autentificare în doi paşi. Pe cât de dificil pare să primţi un cod prin SMS de fiecare date când vă autentificaţi pe internet, încercaţi să o faceţi. De fiecare dată când aveţi opţiunea de a avea autentificare în doi paşi la unul dintre conturile online, faceţi-o. Dacă vă verificaţi datele persoanale de pe un internet public, opţiunea aceasta vă va feri de hackeri.

Atenţie la zonele de risc. Specialistul în securitate avertizează asupra zonelor geografice de risc, cum ar fi Asia, Europa de Est şi Rusia. El sfătuieşte călătorii să-şi aducă un device secundar, special pentru acest scop şi să nu-şi folosească dispozitivele principale pe WiFi-ul de aici.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite