IFA 2018: Huawei a lansat noul procesor Kirin 980 cu inteligenţă artificială şi a anunţat data la care va prezenta noul Mate 20 Pro

IFA 2018: Huawei a lansat noul procesor Kirin 980 cu inteligenţă artificială şi a anunţat data la care va prezenta noul Mate 20 Pro

În cadrul conferinţei pe care a susţinut-o pe scena de la IFA 2018, Huawei a prezentat noul procesor Kirin 980 Ai, bazat pe inteligenţă artificială şi a anunţat data la care se va lansa următorul flagship care va dispune de acest chipset.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre cele mai importante funcţii ale noii platforme dezvoltată in-house de compania din Shenzen, China, se numără un nou modul de eficienţă a energiei, care face din Kirin 980 un procesor mai fiabil şi mai performant, dar şi „pregătirea” acestuia pentru gaming-ul pe mobil, o activitate din ce în ce mai importantă pe piaţa de smartphone-uri.

Astfel, CEO-ul Huawei, Richard Yu, a oferit câteva detalii despre Kirin 980, pe care l-a comparat cu rivalii săi direcţi, Snapdragon 845, care echipează majoritatea telefoanelor vârf de gamă lansate în 2018, inclusiv varianta din SUA a Samsung S9 şi Note 9, şi cu Apple A11 Bionic, chipset-ul din iPhone 8 şi iPhone X.

Rezultatele de benchmark prezentate pe scenă par să confere un avantaj lui Kirin 980, care a ieşit peste A11 şi Snapdragon 845 în testele de performanţă. Primul telefon care va veni echipat cu noul procesor va fi Huawei Mate 20 Pro, care a primit astfel o dată oficială de lansare, dar şi confirmarea numelui pe care îl va purta.

Lansare gama Mate 20

Dacă presa specula asupra denumirii oficiale a următorului terminal din gama Mate, se pare că avem parte de o confirmare în acest sens. De altfel, aflăm că Huawei Mate 20 Pro se va lansa pe 16 octombrie la Londra, în cadrul unui eveniment de presă. Noul flagship va rivaliza direct cu gama Note de la Samsung, fiind destinat segmentului buisness al utilizatorilor.

FOTO Claudiu Râpan (Adevărul)

citeste totul despre: