Huawei P9 a fost anunţat şi are două camere: de ce e specială una dintre ele

Huawei P9 a fost anunţat şi are două camere: de ce e specială una dintre ele

Huawei P9 are senzor de scanare a amprentei pe spate.

Huawei P9 e cel mai nou flagship al anului şi, totodată, primul care ar putea da un sens dotării unui telefon cu două camere foto. Iată ce face special a doua.

Ştiri pe aceeaşi temă

Camerele de pe Huawei P9 poartă şi semnătura Leica, dar asta nu înseamnă că brandul german a făcut prea multe, dincolo de a licenţia numele şi de a-şi da acordul pe produs. Totuşi, lentilele se numesc „Summarit“, ceea ce pe fanii companiei ar trebui să-i bucure. Despre acest produs, Huawei susţine că reinventează fotografia cu telefonul şi datorită unei singure dotări: unul dintre senzori e doar alb-negru.

Ambii sunt de 12 megapixeli, cu f/2.2 şi distanţă focală de 27 mm, folosesc sistem hibrid de autofocalizare, iar dotarea unuia dintre senzori doar cu pixeli monocromi înseamnă că în situaţii cu lumină puţină pozele ar trebui să iasă mai bine. Tehnologia e inspirată de la Leica M Monochrom, o cameră care fotografiază doar alb-negru şi este digitală. Utilizatorii pot alege între trei moduri care imită filmul: standard, culori vii şi culori discrete. Huawei susţine că fiecare mod redă fidel stilul autentic şi coloristica Leica.

De asemenea, utilizând tehnologia Huawei Hybrid Focus, P9 capturează imagini mai repede, deoarece focalizarea camerei bazată pe trei sisteme – laser, depth calculation (adâncimea de câmp) şi contrast – şi o selectează automat pe cea care oferă cel mai bun rezultat în orice mediu.

Altfel, Huawei P9 şi P9 Plus (modelul mai mare) dispun de procesor procesor Kirin 955, cu nuclee de 2,5GHz pe 64 de biţi. Primul are o baterie de 3.000 mAh, pe când cel de-al doilea una de 3.400 mAh. Ecranul este de 5,2 inci full HD, respectiv 5,5 inci, iar diferenţele sunt date de memoria RAM şi spaţiul de stocare. Versiunea ieftină este cu 32GB şi 3GB RAM, pornind de la 600 de euro, iar cea de-a doua, P9 Plus, este de 64GB cu 4GB RAM, iar preţul începe de la 750 de euro. Noile modele vor fi disponibile iniţial în peste 25 de ţări, inclusiv Austria, China, Franţa, Germania, Portugalia, Belgia, Italia, Spania, Emiratele Arabe Unite şi Anglia.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările