Huawei P20 Pro: s-a lansat primul telefon cu cameră foto triplă [HANDS ON PREVIEW]

Huawei P20 Pro: s-a lansat primul telefon cu cameră foto triplă [HANDS ON PREVIEW]

FOTO Claudiu Râpan (Adevărul)

Huawei a lansat la Paris noua gamă de telefoane din seria P, terminale care nu dezamăgesc deloc şi care se ridică la nivelul aşteptărilor. Dacă P20 Lite era deja disponibil la vânzare la retailerii din România, P20 şi P20 Pro urmează să ajungă pe rafturile magazinelor la începutul lunii viitoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vârful de gamă din acest an al chinezilor de la Huawei este P20 Pro, telefon care vine atât cu buton care permite deblocarea prin amprentă, cât şi cu ”breton”, similar celui de pe iPhone X sau Asus ZenFone, însă de dimensiuni ceva mai reduse. Acesta adăposteşte camera frontală a dispozitivului, una de 24 de megapixeli, capabilă să filmeze în format HD 720p.

Camera Foto

Camera principală, de pe spate, este cu totul altă treabă. Dispozitivul este compus din trei ”ochi” de lentilă, dispuşi în aranjament vertical. Ea este alcătuită dintr-un senzor de adâncime şi unul monocrom, acestea fiind asistate de obiectivul covenţional. Tot ansamblul dispune de 40 de megapixeli, iar primele rezultate experimentate sunt mai promiţătoare şi mai impresionante decât la Galaxy S9 sau iPhone X, competitorii direcţi ai lui Huawei P20 Pro.

Fotografiile în condiţii de luminozitate scăzută realizate cu P20 Pro nu lasă deloc de dorit, acestea fiind colorate şi configurate de procesorul Kirin 970 AI (prezent şi pe seria Mate 10 Pro) să fie cât mai reuşite. De asemenea, un alt feature pe care l-am văzut pe flagshipul precedent este prezent şi pe P20 Pro, şi anume detecţia automată a subiectului foto, realizată prin intermediul aceleiaşi inteligenţe artificiale.

Astfel, atunci când vei face o poză unei flori, de exemplu, terminalul va recunoaşte acest lucru şi va calibra ca atare camera triplă de pe spate. Focalizarea automată este şi ea foarte bună, iar ansamblul este capabil să filmeze la rezoluţie 4K. Un alt lucru interesant este dat de configuraţiile modificabile software ale camerei, în mod special funcţia ISO, care poate fi reglată până la 52.000, ceea ce este o premieră pe smartphone-uri.

Display & Design

În ceea ce priveşte display-ul lui Huawei P20 Pro, acesta este unul OLED de 6,1 inci, iar culorile se bucură de un contrast foarte bun. Aspectul este similar cu cel al lui iPhone X, chiar dacă ”bretonul” este, poate, uşor deranjant.

Chiar dacă ansablul foto principal este atracţia cea mai mare a lui P20 Pro, nici designul nu se lasă mai prejos. Spatele telefonului este realizat din sticlă Corning Gorilla Glass, iar culorile pe care acesta va fi disponibil pe piaţa din România vor fi Negru, Midnight Blue şi Twilight. În pozele realizate în timpul petrecut cu terminalul poţi vedea cum arată cea de-a doua variantă, însă culoarea Twilight este cea care va fura privirile celor din jur. Ea se ajustează în funcţie de lumină, pentru a da telefonului un aspect mai glossy.

Specificaţii

Huawei P20 Pro va fi disponibil într-o singură variantă de stocare pentru piaţa CEE & Nordic, şi anume 128 de GB. În ceea ce priveşte memoria RAM, nici aici nu avem opţiuni multiple, ea fiind de 6 GB. În plus, bateria de pe terminal este una foarte ofertantă, de 4000 de miliamperi, astfel că telefonul ar trebui să te ţină măcar o zi şi jumătate, în condiţii de utilizare normală.

Diferenţele dintre Huawei P20 şi Huawei P20 Pro constau în camera foto principală, modelul de mijloc având ”doar” una duală, în memoria RAM, unde avem 4 GB pe P20, cât şi în capacitatea bateriei, cea de pe P20 fiind ceva mai mică, de 3400 de miliamperi.

Per total, Huawei P20 Pro mi-a lăsat o impresie foarte bună, premium, acesta fiind cel puţin la fel de plăcut la atingere precum Samsung Galaxy S9 sau Apple iPhone X. Designul glossy este foarte interesant, singurul semn de întrebare ridicându-se asupra opţiunii de a plasa totuşi un buton pe partea frontală şi renunţând la un display fără margini.

 

citeste totul despre: