Huawei ia în considerare folosirea sistemului de operare Sailfish, în loc să dezvolte unul propriu

Huawei ia în considerare folosirea sistemului de operare Sailfish, în loc să dezvolte unul propriu

FOTO via Jolla

Huawei nu se va putea folosi de serviciile altor companii americane pentru telefoanele care nu au fost deja certificate în acest sens, astfel încât chinezii sunt nevoiţi să găsească o soluţie care să înlocuiască sistemul curent de operare, Android.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zvonurile iniţiale sugerau că producătorul de telefoane lucrează la dezvoltarea unui sistem de operare propriu, denumit Ark OS sau HongMeng OS, însă se pare că acesta ia în considerare şi o altă alternativă, folosirea Sailfish OS.

Sailfish OS este un sistem de operare bazat pe Linux, foarte concentrat pe securitate. Jolla, compania finlandeză care dezvoltă sistemul, nu colectează decât informaţiile necesare pentru a oferi anumite servicii, şi numai cu acordul utilizatorului.

Compania chineză ar urma să folosească varianta rusă a Sailfish OS, denumită Aurora OS, această posibilitate fiind menţionată de CEO-ul Huawei, Guo Ping, într-o discuţie cu Konstantin Noskov, ministrul dezvoltării digitale, al comunicaţiilor şi mass media în Rusia.

Unul din principalele atuuri ale Sailfish OS îl reprezintă compatibilitatea cu aplicaţiile de Android, platforma fiind destul de dezvoltată, deşi nu atât de utilizată pe cât şi-ar fi dorit creatorii ei. Însă folosirea sa de către Huawei, care este al doilea producător de telefoane mobile din lume în acest moment, ar putea duce la o creştere importantă atât a numărului de utilizatori, cât şi a numărului de dezvoltatori de aplicaţii.

Conform GSM Arena, Huawei deja testează Aurora OS pe câteva dispozitive.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: