Huawei a fost cel mai mare producător de smartphone-uri din lume în al doilea sfert al anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Huawei P40 Pro

Gigantul din Sheznhen a urcat pe prima poziţie, fiind pentru prima oară în aproape un deceniu când o altă firmă decât Samsung sau Apple conduce în acest top.

Schimbarea s-a produs în aprilie, aşa cum arătau iniţial cei de la Counterpoint Research, şi a fost confirmată acum şi într-un raport al celor de la Canalys.

Perioada pandemiei a afectat toate companiile de smartphone-uri, inclusiv pe Huawei, însă în cazul gigantului chinez, salvarea a venit de pe piaţa locală. Livrările de smartphone-uri în China ar fi alcătuit 72% din totalul celor înregistrate în al doilea sfert al anului, o creştere cu 11 procente faţă de primul sfert. Aceasta a dus la o atenuare a scăderii la nivel internaţional pe care a înregistrat-o compania.

Scăderile au fost constante atât pentru Samsung, cât şi pentru Huawei: sud-coreeni au livrat cu 30% mai puţine smartphone-uri la nivel internaţional decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce Huawei a scăzut cu 27%.

În ceea ce priveşte numărul total de unităţi, Huawei a vândut 55,8 milioane de dispozitive în al doilea sfert al anului, iar samsung 53,7 milioane.

”Este un rezultat remarcabil, pe care puţini l-ar fi prezis în urmă cu un an” a spus analistul Canalys, Ben Stanton. ”Fără COVID-19, acest lucru nu s-ar fi întâmplat”, a adăugat el.

Sunt şanse mici ca Huawei să rămână lider în Q3. Samsung urmează să lanseze pe 5 august noile sale flagship-uri, în cadrul unui eveniment Galaxy Unpacked, lucru care ar putea să dea un impuls vânzărilor sale, în timp ce seria Mate 40 de la Huawei este aşteptată spre sfârşitul lunii septembrie, astfel că vânzările sale vor fi luate în calcul pentru ultimul sfert al lui 2020.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite