Huawei este dispusă să vândă modemurile sale 5G – însă numai celor de la Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul american ar putea să stea în calea unei înţelegeri între cei doi giganţi, din cauza conflictului deschis în care se află cu compania chineză.

O sursă a site-ului engadget spune că Huawei este dispusă să vândă modemurile sale Balong 5000, cu tehnologie 5G, însă numai unei singure companii: Apple.

Zvonuri recente spun că Apple a pierdut încrederea în cei de la Intel (singurul producător pentru modemurile de pe ultima generaţie de iPhone), care au promis să livreze cipuri 5G pentru iPhone-urile din 2020.

În cazul în care Apple renunţă la Intel, opţiunile sale sunt reduse – compania din Cupertino se află într-un proces cu cei de la Qualcomm, care produc majoritatea modemurilor de pe telefoanele cu Android, cipurile celor de la Samsung nu sunt practice, iar cele de la MediaTek nu par să fie îndeajuns de avansate tehnologic.

Astfel, o soluţie pentru americani ar fi colaborarea cu Huawei şi modemurile sale Balong 5000, care sunt deja finalizate şi vor putea fi găsite pe Huawei Mate X, primul telefon pliabil al chinezilor.

La prima vedere, o astfel de înţelegere pare surprinzătoare. Huawei îşi doreşte să devină lider pe piaţa telefoanelor mobile până în 2020, iar aprovizionarea unui rival cu acelaşi tip de tehnologie i-ar putea împiedica din a-şi atinge ţelul.

Cu toate acestea, o astfel de înţelegere ar fi benefică ambelor companii: Huawei ar obţine un client (şi un profit) uriaş, iar Apple ar primi cipurile 5G mai devreme.

Cel mai important obstacol în realizarea unui eventual parteneriat între cele două ar fi guvernul de la Washington, care se află într-un conflict cu cei de la Huawei, acuzându-i că trimit informaţii importante Chinei.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite